Početna - AUTOMOTO - Najava automobilističke utrke “Inter Cars Učka 2014”
inter cars učka
arhiva

Najava automobilističke utrke “Inter Cars Učka 2014”

Legendarna staza na Učki, 20. srpnja 2014. godine, ponovo će biti domaćin još jedne automobilističke utrke pod nazivom “inter Cars Učka 2014”. Ovaj put riječ je o disciplini “Formula driver” koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva je sredinom svibnja održana u Buzetu. Okupljanje natjecatelja, tehnički prijam i verifikacija održati će se dan ranije, u subotu. 19. srpnja, na igralištu u Veprincu.

Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome, a vozit će se na stazi duljine 2400 metara. Vozači će na brzim i ravnim dijelovima djelomično biti usporeni sa sedam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti. Zbog takve koncepcije staze ova disciplina pogodna je za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu.

Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting saveza Istre (AKSI), a osim vozača iz istarske regije očekuje se i veliki broj vozača iz ostalih dijelova Hrvatske kao i  40-ak talijanskih vozača koji će sa vrhunski pripremljenim vozilima nastupiti promotivno te nam prezentirati ovu disciplinu. Sve će još biti začinjeno i promotivnim vožnjama domaćih rally vozača, u kojima će oni najhrabriji gledatelji imati priliku stazu doživjeti sa suvozačevog sjedala.

Potencijalni vozači mogu sva dodatna pitanja vezana uz utrku uputiti na mail opatijamotorsport@yahoo.com .

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...