Početna - IZDVOJENO - Najavljen 3. Međunarodni Invest forum
Katalog za investitore
web

Najavljen 3. Međunarodni Invest forum

U opatijskom hotelu Grand hotel “4 opatijska cvijeta” 6. i 7. studenog održat će se 3. Međunarodni Invest forum pod motom “Mi nudimo mogućnosti”. Na forumu će se zainteresiranim investitorima prezentirati mogućnosti ulaganja na području Primorsko-goranske županije i Rijeke. Forum, čiji je ovogodišnji zemlja partner Republika Italija, organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka u suradnji s Gradom Opatijom i Agencijom za investicije i konkurentnost.

Forum je najavljen od strane gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, gradonačelnika Opatije Iva Dujmića te generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Renata Cianfaranija.

Na početku najave župan Zlatko Komadina rekao  je kako su Primorsko-goranska županija te gradovi Rijeka i Opatija dobra mjesta za investiranje, što potvrđuje i međunarodni certifikat “Prijateljske regije za ulaganja”.
“Stvoreni su prostorno-planski uvjeti za ulaganja, od turističkih zona preko luka nautičkog turizma do drvene industrije i zdravstva. S obzirom na to da je u našoj regiji nešto veća cijena rada i zemljišta nego u nekim drugim dijelovima Hrvatske, možemo konkurirati ponudom projekata koji traže visoki intelektualni kapital,” istaknuo je župan.

Opatijski radonačelnik Obersnel rekao je  kako će na ovom međunarodnom skupu sudjelovati niz talijanskih tvrtki, od onih koje su već prisutne u našoj regiji, do onih koji Rijeku i PGŽ prepoznaju kao mjesto za nove investicije.
“Vjerujem da će i ovaj Forum imati dobar odjek, tim više što smo i ove godine za potencijalne ulagače pripremili Katalog investicija, koji sadrži investitorima važne podatke o čitavom nizu projekata za realizaciju na području Primorsko-goranske županije,”  riječi su gradonačelnika Obersnela, a on je istaknuo i kako će prvog dana Foruma sudionici obići lokacije projekta Rijeka Gateway, među ostalim Deltu i Porto Baroš, prostor na kojem se planira graditi novi Klinički bolnički centar Rijeka, kao i Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Drugi dan Foruma, 7. studenog 2014., odvijat će se kroz plenarne sjednice u nekoliko tematskih cjelina i dva panela kroz koje će se predstaviti mjere i poticaji ulaganja, zakonodavni okviri za ulaganja, projekti od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja, te primjeri dobre prakse, a na kojima će sudjelovati ministri i predstavnici hrvatskih i talijanskih ministarstava. Drugi dan Foruma bit će organizirani, po prvi puta, i bilateralni poslovni razgovori (B2B).

Opatijski gradonačelnik Dujmić istaknuo je kako će se na Forumu grad Opatija predstaviti nizom gradskih projekata spremnih za investiranje, od proširenja luke Opatija, garažno-parkirnog objekta na tržnici do proširenja kupališta Slatina.

Talijanski konzul Cianfarani izrazio je uvjerenje da će Invest forum pomoći da se dobri odnosi Italije s Hrvatskom, Primorsko-goranskom županijom i Rijekom još više unaprijede, istaknuvši kako poticaj suradnji sigurno može biti i činjenica što se Forum održava u vrijeme kada Italija presjeda Europskom unijom. Pored talijanskog veleposlanstva i konzulata, u organizaciju Foruma aktivno su se uključili i Talijanski Institut za vanjsku trgovinu u Zagrebu i Udruga talijanskih ulagača u Hrvatskoj.
Za cilj ovogodišnje izdanje Foruma ima namjeru da se skupi što više poslovnih ljudi i zainteresiranih investitora iz Italije ali i drugih zemalja, ako i  predstavnike gradova i regija prijatelja, poslovna udruženja, predstavnike tvrtki koje su već investirale u Hrvatsku, predstavnike ministarstava, banaka i institucija koje promiču ulaganja i razvoj poslovanja. Pored brojnih gospodarstvenika, predstavnika Vlade, investicijskog i bankarskog sektora najavljen je i dolazak predsjednika RH Ive Josipovića.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...