Početna - IZDVOJENO - Najavljen jubilarni 25. Rally Opatija
foto: Franjo Slavić

Najavljen jubilarni 25. Rally Opatija

Opatijska rivijera i njezina okolica ove će godine biti domaćinom jubilarnom 25. izdanju Opatijskog Rallyja. Nakon prošlogodišnje promjene termina rally će se i ove godine održati u svibnju i to 6. i 7.svibnja 2016. Organizatori iz Auto Kluba Opatija uz veliku pomoć suorganizatora, dvaju riječkih klubova, AK Rijeka i AK INA Millennium i ove godine pripremaju dvodnevno natjecanje ukupne dužine 360,65 km u sklopu čega je već poznatih 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km. Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Opatija kojem se kao pokrovitelj pridružio Grad Buzet,te tvrtka Tecno Auto kao glavni sponzor.

Ovogodišnje izdanje Rallyja Opatija ponovno je uvršteno u kalendar Mitropa Rally Cupa kalendar kojeg se sastoji od devet utrka koje će se održati u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Također valja napomenuti da će ovogodišnje izdanje ponovno biti domaćinom Alpe Adria Rally Cupa, natjecanje koje je svaku godinu sve masovnije,pa je već sada svoj nastup najavilo dvadesetak posada. Isto se sastoji od 5 natjecanja te je Opatijski rally njegova prva ovogodišnja utrka.

Kao i dosadašnjih godina nastavlja se suradnja sa susjedima iz BIH pa će se tako i ove godine rally bodovati za Šampionat i kup Bosne i Hercegovine.

Organizator ove godine očekuje preko 60 posada na startu rallyja, a razlog za optimizam daje činjenica da je svoj dolazak već sada i prije službenog početka prijava najavilo četrdesetak posada.

Samo natjecanje počinje u petak 6. svibnja u jutarnjim satima kada je predviđena verifikacija dokumenata u prostorima AK Rijeka na Preluci te tehnički prijam u Autoservisu Bivio. Od 14:00 do 16:30 sati posade mogu isprobati svoje automobile na shakedownu koji se održava na Ružićima.

Ove godine posade će startati iz servisnog parkirališta na Preluci se se uputiti u sam centar Opatije, ispred tržnice gdje će biti upriličen ceremonijalni start u 18 sati i 30 minuta. Biti će to prigoda za gledatelje da na glavnoj opatijskoj prometnici razgledaju limene ljubimce u vremenu od 17:45 pa sve do nekih 19:30 sati kada će zadnja posada startati sa tržnice i uputiti se na Permane gdje će odvoziti dva vrlo atraktivna brzinska ispita od kojih će se jedan voziti po noći. Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronaka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita između kojih će jednom svratiti u servisno parkiralište na Preluk te pregrupiranje na opatijskom mulu.

Prve posade očekuju se na Opatijskoj tržnici nešto prije 18 sati, dok sama ciljna ceremonija započinje oko 18:30 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu “4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:15 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...