Početna - IZDVOJENO - Najavljena 20. Revija lutkarskih kazališta
Revija lutkarskih kazališta

Najavljena 20. Revija lutkarskih kazališta

Ovogodišnja, dvadeseta po redu, revija lutkarskih kazališta u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke održat će se od 3. do 11. studenog 2015. Revija će ugostiti 15 kazališta sa 17 naslova. Predstavit će se 12 domaćih i 4 inozemna kazališta. U popratnom programu Revije su dvije izložbe, dvije radionice i dva filmska programa, od kojih jedan za djecu, a drugi za odrasle.

Revija lutkarskih kazališta jedini je festival ovakvog tipa u našoj regiji i najmlađem uzrastu svake godine pruža uvid u kazališno stvaralaštvo Hrvatske za djecu te ih umjetnički obogaćuje, educira i oplemenjuje kulturni život grada.

Revija započinje u utorak, 3. studenog, predstavom „Životinjska farma“, u izvedbi Lukovnog gledališča iz Ljubljane, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19.30 sati.

Ovogodišnji bogat program ugostit će 15 kazališta s 17 predstava. Osim hrvatskih kazališta iz Splita, Zagreba, Zadra, Požege, na reviji će nastupiti i gosti iz Srbije, Slovenije i Italije.

Osim brojnih predstava, revija nudi i bogat popratni program. Dvije izložbe, jednu domaću i jednu inozemnu, zatim lutkarske radionice i igraonice, te filmski program. Filmski program je novost na reviji lutkarskih kazališta i nastao je u suradnji s partnerom, Art kinom Croatia.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je kako je ova revija prerasla u prepoznatljivu manifestaciju. Svrha ove revije je da se svatko predstavi sa svojom najboljom predstavom, što je dobro, kako za one koji se bave lutkarstvom, tako i za gledatelje i ljubitelje lutkarstva koji u tjedan dana mogu vidjeti veliki broj predstava iz drugih lutkarskih kazališta. Gradonačelnik je također čestitao Gradskom kazalištu lutaka na dvadesetoj obljetnici održavanja revije.

Predstave će se izvoditi u Gradskom kazalištu lutaka i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, izložbe u Galerijama Kortil i u Malom salonu, a filmske projekcije u Art kinu Croatia.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni Gradskog kazališta lutaka, svakim danom od 9 do 18 sati ili sat vremena prije početka predstave, na mjestu izvedbe. Cijena ulaznice u organiziranom dolasku za vrtiće i škole iznosi 20 kuna.
Cijena ulaznica za filmske projekcije je 20 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...