Početna - IZDVOJENO - Najavljene 11. Riječke ljetne noći
riječke ljetne noći
foto: mojarijeka.hr

Najavljene 11. Riječke ljetne noći

Sve je spremno za još jedne Riječke ljetne noći! Manifestacija koja će se ove godine održati po jedanesti put tijekom 24 dana, koliko traje, priuštit će Riječanima i svim zainteresiranima ukupno 31 program.

Nekoliko premijernih izvedbi predstava, gostovanja i koncerti može očekivati publika ovogodišnjeg izdanja manifestacije Riječke ljetne noći. Otvorenje 11. Riječkih ljetnih noći održat će se 1. srpnja na Korzu, na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 21:30 sati, uličnim performansom Genesis u izvedbi Theatre „A“ iz Poljske. Prethodno će, istoga dana u 20:30 sati u atriju HNK bit će otvorena izložba fotografija i održana promocija fotomonografije „San Riječkih ljetnih noći“, autora Voljena Grbca . Centralno mjesto u ovogodišnjem programu zauzimaju premijera predstave “Don Quijote” kojeg će izvesti Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca i gostovanje Satiričkog kazališta Kerempuh s hvaljenom komedijom “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.

Kazališni programi ove godine sele se i na novu lokaciju – novouređeni Principij, gdje će osim ansambla šibenskog kazališta protagonisti biti i “Rimske noći” Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, gitarist Elvis Stanić, Darko Jurković Charlie i Zoran Majstorović koji će svoje glazbeno umijeće pokazati u sklopu programa nastalog u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, nazvanog Moć gitare.

Hartera je i ove godine među programskim lokacijama Riječkih ljetnih noći a tamo će se izvesti plesna predstava “Moje ime je nitko” nastala u koprodukciji Muzičkog Biennala Zagreb i HNK Varaždin, te će upravo Hartera biti i mjesto zatvaranja Riječkih ljetnih noći, 24. srpnja plesnom predstavom “Don Juan” nastalom u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca – festivala Riječke ljetne noći, Bitef teatra iz Beograda, festivala Grad teatar Budva i nezavisne producentice, ujedno i koreografkinje predstave Maše Kolar.

Ulaznice se u pretprodaji uz određene popuste mogu kupiti od 16. do 30. lipnja na blagajni kazališta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...