Početna - IZDVOJENO - Najbolji hrvatski gradovi – Opatiji drugo mjesto
tz opatija
foto: tz Opatija

Najbolji hrvatski gradovi – Opatiji drugo mjesto

Opatija osvojila drugo mjesto u kategoriji najbolja kvaliteta života

Nagrade za najbolje hrvatske gradove u kategorijama gospodarstvo, socijalna, obrazovna i demografska politika, najbolja kvaliteta života za male, srednje i velike gradove dodijeljene su jučer u Šibeniku. Dodijeljene su i nagrade Smart City i Eko City za najbolju primjenu modernih tehnologija u svakodnevnom životu te za ekološko gospodarenje. Riječ je o nagradama koje su, nakon višemjesečnog istraživanja na osnovu jasno utvrđenih kriterija, dodijelili  Hanza medija, portal gradonacelnik.hr i agencija Ipsos.

Opatija je nominirana za grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj u  kategoriji srednjih gradova te osvojila drugo mjesto, nakon Poreča. U konkurenciji su još bili, sve redom istarski gradovi, Rovinj, Labin i Umag. Grad Rijeka je nagrađen kao najbolji “smart city”. U Rijeci je od 1993. do 2017. ostvareno 119 pametnih projekata iz različitih područja u nadležnosti Grada. Grad Krk je proglašen najboljim malim gradom u Hrvatskoj za razvoj gospodarstva.

Sveta Nedelja i Varaždin najbolji su gradovi na području gospodarstva, Pag, Umag i Čakovec kada su u pitanju demografska i obrazovna politika, a Novigrad, Poreč i Dubrovnik najbolja su mjesta za život.Šampion EU fondova je Grad Križevci, nagrada za Eco City ide u Jastrebarsko.

Čestitamo svima nagrađenima!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...