Početna - GOSPODARSTVO - Najsiromašniji građani dobit će besplatan plin i struju?
foto: soundset.hr

Najsiromašniji građani dobit će besplatan plin i struju?

Vlada će u skorašnje vrijeme pripremiti  program za subvencioniranu cijenu električne energije i plina socijalno ugroženim građanima. Program je radno nazvan energetska solidarnost, piše telegram.hr Na taj način Vlada planira da dio socijalno ugroženih građana ima potpuno besplatno struju i plin. U programu bi svoje mjesto našli i oni koji bi plaćali manji dio cijene.

Bit će definirani jasni uvjeti kojima će se  određivati građani koji bi imali  status socijalno ugprženih građana, a da spadaju u ovaj program.  Cijena bi se subvencionirala budućim tripartitnim sporazumom između države, lokalnih vlasti i HEP-a. Izdavali bi se i posebni vaučeri koji bi, za jedne definirali količinu besplatne energije u kilowat satima, a za druge subvencioniranu cijenu. Vaučerski program je plod suradnje Energetskog instituta Hrvoje Požar, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva gospodarstva. Temelj je prošlogodišnji Zakon o energiji.

U Hrvatskoj ima 90.000 primatelja socijalne pomoći i oni su potencijalni korisnici tog programa povoljnije kupovine energenata. Uzevši u obzir da mnogi građani imaju problema s redovitim plaćanjem računa za energente ovo bi moglo imati velikog učinka na najugroženije građane Hrvatske.

Izvor: Telegram hr.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...