Početna - IZDVOJENO - Najviše vrhunskih restorana nalazi se u PGŽ
jela
web

Najviše vrhunskih restorana nalazi se u PGŽ

S 19 restorana na listi od njih 100 PGŽ je vodeća od svih županija u Hrvatskoj. To se je moglo vidjeti pri 20. dodjeli  plaketa za nagradu “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica” kojaje održana u zgradi Trsatske čiitaonice. Održana je i prezentacija novog izdanja knjige “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti – vodič za 2015./2016. godinu”.

Projektom se ističe i potiče kvaliteta i potencijal gastronomije te je u 20 godina postojanja projekta dodijeljeno ukupno 433 oznaka 100 vodećih hrvatskih restorana. Ove godine po prvi puta izdana je i knjiga na engleskom jeziku, a izbor 100 vodećih restorana proveden je u tri kruga. Ukupno se natjecalo oko 2400 restorana, a 100 najboljih danas je dobilo priznanja.

Među brojnim gastronomima  nazočnima su se obratili predstavnici Ministarstva turizma, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke te u ime Primorsko-goranske županije koja je ujedno dobila i priznanje kao jedan od pokrovitelja pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana začetnik je projekta www.gastronaut.hr i Kluba gastronaut. Portal prati vijesti iz gastronomije i enologije te gastronomske teme.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...