Početna - IZDVOJENO - Nakon što je žilet žica niknula i iznad Opatije mještani uklonili dio žice na pograničnom području
žilet žica
foto: dnevnik.hr

Nakon što je žilet žica niknula i iznad Opatije mještani uklonili dio žice na pograničnom području

Žilet žica uz granicu s Hrvatskom neugodno je iznenadila stanovnike Jelšana, prvog mjesta sa slovenske strane, nedaleko od graničnog prijelaza Rupa. Slovenska vojska nastavila je s postavljanjem žilet žice uz granicu. Nakon Gorskog kotara došli su u zaleđe Rijeke, a navodno se ide i dalje prema Istri. S ovim činom najviše su ogorčeni stanovnici s obje stane granice.

Građanskim neposluhom odgovorili su mještani gornjih matuljskih krajeva na jučerašnje ograđivanje zelene granice između Hrvatske i Slovenije opasnom žicom sa žiletima, piše liburnija.net

Tako su se uputili u ”sabotersku misiju” na pograničnom području, te uklonili dio žice koju su Slovenci navodno postavili kako bi zaustavili izbjegličke ”zbjegove” preko ”nebranjene crte razgraničenja”, iako ovo područje nije dio migrantske rute. A sve i da jest – transport izbjeglica odvija se preko službenih graničnih prijelaza, u dogovoru hrvatske i slovenske policije.

Jučer su bili i prosvjedi u Sloveniji, a naročito prigovori dolaze od društva za zaštitu životinja jer jer divljač je česta žrtva oštrih žileta na žici postavljenoj uz granicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...