Početna - IZDVOJENO - Nasljednici Gervaisa u Vili Angiolini
Vila Angiolina
web

Nasljednici Gervaisa u Vili Angiolini

Kako je protekli tjedan bio u znaku ulaska Hrvatske u Europsku uniju potpuno smo nehotično zapustili ostala događanja koja su se dogodila u liburnijskome kraju. Naime, prošli je tjedan, u prepunoj dvorani Vile Angioline održano je predstavljanje zvučnog suvenira “Čakavski bardi” u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice “Viktor Car Emin” Opatija. Izbor iz opusa trojice velikana čakavske pisane riječi (od kojih su dvojica Opatijci) izabrale su Rajka Jurdana Šepić i Vlasta Sušanj Kapićeva za izdavanje glazbeno-poetskog proizvoda (CD-a) uz suradnju s autorima glazbe: Robert Funčić, dr. art. Mihalj Ivković, Smiljan Kirinčić i s autorom vizuala Vojom Radoičićem.
Ovaj projekt predstavile su dr. sc. Jasna Gržinić i dr. sc. Vjekoslava Jurdana. U ozračju satkanom od punine lirske baštine koju su nam ostavili Gervais, Kompanjet i Pavešić odvijala se ova ugodna opatijska večer nagrađena aplauzima brojne publike.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...