Početna - IZDVOJENO - Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima, Rijeka
škola
web

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima, Rijeka

Grad Rijeka će u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini dodijeliti ukupno 36 novih stipendija za darovite učenike i studente, 3 nove stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te 9 novih stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima. Natječaj za dodjelu stipendija objavljen je 21. listopada 2015. godine, a rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave, odnosno zaključno do 5. studenog 2015. godine. Natječaji su objavljeni u nastavku ovog članka, zatim na oglasnoj ploči Grada Rijeke (Titov trg 3), a obavijest o raspisivanju natječaja u Novom listu.

Od ove godine prijavu na Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima pristupnik obavezno ispunjava u elektroničkom obliku na obrascu (on-line pristupnica) dostupnoj na internetskoj stranici on-line prijava. Napominjemo kako, da bi prijava bila pravovaljana, potrebno se prijaviti slanjem ispisane i vlastoručno potpisane on-line pristupnice i tražene dokumentacije kako je to definirano Natječajem.

U ovoj akademskoj godini dodijelit će se ukupno 3 stipendije za deficitarna zanimanja odnosno po jedna stipendija studentima koji se obrazuju za sljedeća deficitarna zanimanja: magistra/magistar socijalnog rada, magistra/magistar socijalne pedagogije, magistra/magistar edukacijske rehabilitacije.

Sukladno Strategiji razvoja Grada Rijeke za razdoblje 2014.-2020. godine, u okviru je strateškog cilja 3. “Osigurati dostojanstvo svih građana jačanjem socijalne uključenosti i razvojem projekata od zajedničkog interesa” definirano, kao jedan od projekata koji vodi prema postizanju tog cilja, stipendiranje učenika i studenata prema socijalnim kriterijima. Tako će se i ove školske godine dodijeliti 9 novih stipendija, s novošću da se prijaviti mogu i učenici i studenti prvih razreda srednje škole, odnosno prve godine preddiplomskog studija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...