Početna - IZDVOJENO - Nejc Ferjan opet najbolji na Carnival Snowboard Session-u
ferjan

Nejc Ferjan opet najbolji na Carnival Snowboard Session-u

Slovenac Nejc Ferjan dominirao je cijelom stazom s različitim varijacijama trikova – od teških figura do jednostavnijih trikova s puno stila – čime je drugu godinu za redom osvojio naslov najboljeg vozača Carnival Snowboard Sessiona.

Kroz cjelodnevno jedinstveno snowboard natjecanje konzistentan na svim elementima je bio Austrijanac Konrad Sonne, a posebno se pokazao na double King Rayle-u i zasluženo osvojio drugo mjesto. Slovenac Nejc Pucko osim trećeg mjesta, izveo je najbolji trik natjecanja Front Flip Double King Rayle, odnosno salto unaprijed s ograde, te kući ponio posebno za ovu priliku graviran Nixonov 51-30 CHRONO sat.

Ni kiša, ni bura nisu utjecale na kvalitetu natjecanja tvrde suci Vid Barić i Matija Dukić. Natjecanje je započelo 17 vozača iz Austrije, Nizozemske, Hrvatske i Slovenije, a u finalnu rundu plasiralo se njih  13. Među natjecateljima su se našle tri mlade nade slovenskog snowboardinga trinaestogodišnji Anej Herženjak, Jan Vogrin i Bono Kralj Kos. Carnival Snowboard Session Kids je otkazan.

Proglašenje pobjednika održano je u Omladinskom kulturnom centru Palach. Najboljima su uručene nagrade – vaucher od 800€ uručen je Ferjanu, Sonneu od 300€, a Pucku 100€. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Kiša metaka, Reinkarnacija i Ličo & Palačinka Soundsystem.

Dan prije, u petak 3. veljače, održan je drugi Carnival Snowboard Film Festival na kojem je prikazano devet amaterskih i profesionalnih filmova. Najbolji film festivala je “State of mind“ Slovenca Tomaža Primona. Žiri, u sastavu Iva Nikol Bogović, Vedran Vujnović i Dario Bernobić, posebno je pohvalio video uradak dvanaestogodišnjeg Leona Bubića.

Organizator, Snowboard klub Nine, veseli se organizaciji sljedećeg jubilarnog 10. Carnival Snowboard Sessiona te drže fige da im vrijeme omogući da organiziraju sve što su osmislili.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...