Početna - IZDVOJENO - NEOPREZNOST PLATIO ŽIVOTOM – STARAC PRELAZIO IZVAN PJEŠAČKOG I PREKO 4 KOLČNIČKE TRAKE

NEOPREZNOST PLATIO ŽIVOTOM – STARAC PRELAZIO IZVAN PJEŠAČKOG I PREKO 4 KOLČNIČKE TRAKE

U četvrtak oko 19:50 u Liburnijskoj ulici u Rijeci dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 80-godišnji pješak.

Prelazio je kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza preko četiri kolničke trake, kada ga je u desnom zavoju u kočenju oborilo osobno vozilo marke Renault, riječkih registracijskih oznaka.
Ovim vozilom upravljao je 43-godišnji godišnji vozač krećući se iz smjera Zvonimirove u smjeru Istarske ulice. Zbog zadobivenih ozljeda 80-godišnji pješak je prevezen u KBC Rijeka, gdje je nažalost preminuo.

“I ovom prilikom podsjećamo da su pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, posebice pješaci starije životne dobi. Mogućnost njihova stradavanja povećava se u vrijeme slabije vidljivosti (kratki dani i duge noći) i slabije uočljivosti pješaka. Također, čest uzrok stradavanja pješaka je upravo prelaženje kolnika izvan pješačkog prijelaza i na znak crvenog svjetla na semaforu”, navode iz policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...