Početna - IZDVOJENO - Netflix u riječkoj luci snima seriju o slavnom švedskom gangsteru

Netflix u riječkoj luci snima seriju o slavnom švedskom gangsteru

U Rijeci se snima švedska televizijska serija “Clark”, priča o najzloglasnijem švedskom kriminalcu Clarku Olofssonu, u kojoj glavnu ulogu igra Bill Skarsgård, a redatelj je Jonas Åkerlund, koji je ujedno i koscenarist ove Netflixove mini-serije od šest epizoda.
Serija se temelji na autobiografiji Clarka Olofssona Vafan var det som hände (otprilike: Koji vrag se to dogodio) i prati njegov život od ranoga djetinjstva do danas. Riječ je o jednoj od najkontroverznijih osoba suvremene Švedske, osuđenog za trgovinu drogom, pokušaj ubojstva, otmicu, krađu i brojne pljačke banki – od kojih je jedan propali pokušaj u banci u glavnom gradu Švedske 1973. godine nadahnuo koncept štokholmskog sindroma, stanja emocionalne veze i identifikacije s napadačem.
Najobožavaniji švedski kriminalac pola je svoga života proveo iza rešetaka i ostavio bolne tragove brojnih trauma, slomljenih srca, razočaranja i destrukcije – pa u produkciji naglašavaju kako se serija temelji na istini, ali i lažima čovjeka čiji život prikazuje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...