Početna - IZDVOJENO - NEZAPAMĆEN INTERES ZA GALA KONCERT DIANE HALLER I VILLEA MATVEJEFFA –U PRODAJI ULAZNICE ZA STAJAĆA MJESTA!
web

NEZAPAMĆEN INTERES ZA GALA KONCERT DIANE HALLER I VILLEA MATVEJEFFA –U PRODAJI ULAZNICE ZA STAJAĆA MJESTA!

Gala koncert Diane Haller, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, što je na programu u subotu, 21. ožujka 2015.  postaje glazbeni događaj stoljeća u riječkoj Operi – koncert koji je „zabranjeno“ propustiti. Zbog velikog zanimanja publike za debut operne zvijezde Diane Haller na kazališnoj sceni u njenom rodnome gradu, u prodaji su i ulaznice za stajaća mjesta, i to po prvi put u suvremenoj povijesti riječkog kazališta, barem otkad pamti i legendarna šefica propagande našeg kazališta, gospođa Loredana Gašparović. Od sjedećih mjesta preostalo je još samo nekoliko ulaznica za balkon i pomoćna mjesta u parteru i ložama.

Diana Haller,riječka mezzospranistica strelovita uspona na međunarodnoj opernoj sceni i miljenik riječke publike maestro Ville Matvejeff udružuju kreativne snage i strast prema glazbi u programu koji će 21. ožujka u 20 sati, Riječanimapredstaviti neke od najljepših i najtežih arija iz opera Händela, Mozarta, Bellinija, Rossinija i Saint-Saënsa. U dva dueta pridružit će im se i sopranistica Larissa Ciulei koja je već oduševila riječku publiku kao Tatjana u „Evgeniju Onjeginu“ Čajkovskoga.

Diana Haller ovim će koncertom najaviti i svoj dugo očekivani operni debut na sceni HNK Ivana pl. Zajca već u sljedećoj sezoni, kada će u režiji i dramaturgiji Olivera Frljića i Marina Blaževića, a pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, nastupiti u naslovnoj ulozi opernog remek-djela „Giulio Cesare in Egitto“ G.F.Händela.

Podsjetimo, Diana Haller školovala se na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu i Kraljevskoj akademiji za glazbu u Londonu te na Visokoj školi za glazbu i scenske umjetnosti u Stuttgartu. Njezin nesvakidašnji pjevački i scenski potencijal zarana je potvrđen nizom inozemnih i hrvatskih priznanja: međunarodna Nagrada Belcanto (2011), pobjeda na Međunarodnom natjecanju Hugo Wolf (2012), Nagrada Zagrebačke filharmonije Mlada glazbenica godine (2013), Nagrada Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži (2013)… Godine 2010. postala je članicom Državne opere u Stuttgartu, gdje je, nakon nekoliko sjajnihvelikih uloga, 2013. zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“, za što je dobila iznimno priznanje: ugledni njemački časopis Opernwelt proglasio ju je Mladom pjevačicom godine.
Generalni sponzor Gala koncerta Diane Haller je INA – INDUSTRIJA NAFTE d.d.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...