Početna - IZDVOJENO - Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016
karta-2016

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

“Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” održava se već tradicionalno po treći put uzastopce. Naglasak relija je na hrvatskoj izvrsnosti, pa tako ruta obilazi najza-nimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”  jer većina sudionika relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja,domaći i strani e-mobilisti, poduzetni-ci, globetrotteri i turisti. Hrvatska izvrsnost i hrvatski proizvodi uz turističku po-nudu i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand. Za Nikola Tesla Ev Rally zna cijela svjetska e-mobility zajednica. Prijave stižu iz Kana-de,Finske,Belgije, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije….

Rally starta 1.lipnja u Istri,u Rovinju u hotelu Lone, te nastavlja prema  Puli i NP Brijuni. Oficijelni natjecateljski dio relija počinje  2.lipnja ispitom spretnosti u Poreču i prolazi kroz centralnu Istru obilazeći Hum, Motovun,Kringu,Dvigrad i druga atraktivna odredišta u centralnoij Istri te dolazi do Opatije. 3.lipnja se iz Opatije kreće prema NP  Paklenica i Šibeniku.Iz Šibenika se kreće u Nacionalni park Krka,gdje se obilazi prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, nastao po nacrtima Nikole Tesle. Istoga dana se dolazi u  MC Smiljan gdje su organiza-tori , Tina i Igor Kolovrat, u svibnju 2014.ispred rodne kuće Nikole Tesle, posta-vili i punionicu električnih vozila. Iako su ih mnogi “stručnjaci” u čudu gledali, saznajemo da se na toj punionicu tijekom turističke sezone, u jednome danu zna pojaviti i osam električnih vozila na punjenju. Dok se vozila pune, njihovi vlasnici razgledavaju rodno mjesto Nikole Tesle.
Poslije Smiljana, predzadnji je dan rezerviran za Plitvička jezera, a u Nedjelju 05.06.2016. je Finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se odvijati cere-monija proglašenja pobjednika i uručenja nagrada te zanimljivi program sa Te-slinom zavojnicom kao ciljnim portalom, ispitom spretnosti i utrkom električnih skutera čime ćemo ujedno obilježiti i 160 godina od rođenja Nikole Tesle.
Ovo  je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Jedini koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt u koji su uključeni i skoro dvije stotine električnih skutera i drugih vozila za turizam.
Mi nismo samo rally već je event zapravo platforma za predstavljanje i plasira-nje raznih električnih vozila i punionica, između ostalog i solarne punionice “Sunčica” sa energy storage-om, wi-fi i drugim dodacima.”
Projekt  je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge, a sve zainteresirane pozivamo da se prijave i sami uvjere je li to istina!
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...