Početna - IZDVOJENO - Nova debata u Continentalu: Feminizam u suvremenom svijetu
web

Nova debata u Continentalu: Feminizam u suvremenom svijetu

Obradivši brojne relevantne teme poput genetski modificiranih organizama, održivosti razvoja našeg društva i autoriteta liječnika u pružanju zdravstvenih usluga, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front”, Milenij hoteli i Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste.

Novu godinu tako počinjemo s aktualnom temom feminizma i ženskih prava u suvremenom svjetu. Opravdanost pozitivne diskriminacije, problem staklenog stropa, podjela rodno-spolnih uloga u društvu i upitna jednakost samo su neke od tema kojih ćemo se dotaknuti u sljedećoj panel-diskusiji koja nas očekuje danas, 13. siječnja  2015. s početkom u 19 sati.

Nove panelistice su docentica Ankica Čakardić sa Odsjeka za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predvačica u sklopu Centra za ženske studije, široj javnosti poznata i kao voditeljica TV emisije ‘Peti dan’, te Karolina Leaković, saborska zastupnica (6. i 7. saziv Sabora) i jedna od organizatorica Političke akademije ‘Novo društvo’.

Ako ste si obećali da ćete novu godinu provesti aktivnije, uključujući se u rasprave, informirajući se o relevantnim aktualnim temama te radeći na sebi i svojim sposobnostima, Opatija Coffeehouse Debates su savršena prilika da krenete u ostvarivanje novogodišnjih planova. Udobni naslonjači, savršena kava (ali i čaj ili kuhano vino) i zanimljivi panelisti čekaju na zainteresirane građane koji znaju cijeniti intelektualne užitke i raduju se siječanjskoj večeri koji će provesti u ugodnoj akademskoj atmosferi uz topli kamin i stimulirajuće rasprave.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...