Početna - GOSPODARSTVO - Nova oprema za pomorska vrata središnje Europe

Nova oprema za pomorska vrata središnje Europe

0000629598_l_0_t58xypDanašnje pristajanje kineskog broda Zhen Hua 20 uz novu operativnu obalu kontejnerskog terminala riječke luke na Brajdici svojevrstan je povijesni događaj. Na brodu je oprema vrijedna 23 milijuna eura, koja će kontejnerskom terminalu i tvrtki Jadranska vrata omogućiti značajno povećanje prometa i konkurentnosti.
Nakon dva mjeseca plovidbe iz Šangaja, na kontejnerski terminal Brajdica pristao je brod s vrijednom opremom. Riječ je o o šest kontejnerskih mostova za skladišni prostor, dva kontejnerska mosta za željeznicu i dvije Panamax obalne dizalice velike nosivosti, čija će ugradnja omogućiti da u Rijeku uplovljavaju najveći kontejnerski brodovi koji plove Sredozemljem.

Nova oprema omogućit će brži istovar robe i prijevoza do krajnjeg odredišta u EU jer će se sve granične i carinske kontrole obavljati na samome terminalu. Oprema će se postaviti do srpnja, a uz ostale završene projekte – novi cestovni ulaz za kamione, nove prostorije za službenike Carine, policije i špeditere te nova veterinarska-fitosanitarna inspekcijska postaja – omogućit će da Rijeka postane prva luka ticanja Europske unije na sjevernom Jadranu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...