Početna - IZDVOJENO - Nova sezona Gradskog  kazališta lutaka
Sezonska knjizica

Nova sezona Gradskog  kazališta lutaka

U Gradskom kazalištu lutaka održana je konferencija za novinare na kojoj su izneseni dojmovi s nedavno održanog Festivala ekoloških kazališta za djecu i mlade u Bačkoj Palanci, najavljena je sezona 2015./16., predstojeće gostovanje u Ljubljani i sudjelovanje na Ljetnom lutkarskom festivalu u Mariboru te sudjelovanje na lutkarskom festivalu u Bugojnu. Najavljena je i premijera predstave „Mali princ“, diplomski rad redateljice i likovne oblikovateljice Nise Hrvatin.

Sezonu 2015./2016. Gradsko kazalište lutaka Rijeka počet će naslovom „Kleptet za Malenu“ u režiji Renea Medvešeka koji će premijerno biti izveden 1. listopada. I u ovoj sezoni najmlađe očekuje puno zanimljivih predstava poput „Ježeve kućice“, „Mace papučarice“, “Snježne kraljice“, „Šume Striborove“ i drugih. Ravnateljica Zrinka Kolak Fabijan je izrazila veliko zadovoljstvo uspjehom proteklih sezona te naglasila kako se nada da će i ova biti jednako uspješna, ako ne i bolja.

Na nedavno održanom Festivalu ekoloških kazališta za djecu i mlade, održanom u Bačkoj Palanci, Gradsko kazalište lutaka gostovalo je s predstavom „Trsatski zmaj“ za koju su dobili samo pohvale, a već ovaj vikend, točnije u subotu, kazalište gostuje u Ljubljani i Mariboru s predstavom „Izgubljena priča: Ivica i Marica“. Na skorom lutkarskom festivalu u Bugojnu, Gradsko kazalište lutaka će gostovati s predstavom „Veli Jože“. Festival u Bugojnu osmi je po redu bugojanski lutkarski bijenale u kojem su sudionici lutkarska kazališta iz regije. Festival je strukturiran tako da organizatori festivala sami biraju predstave kojima će sudjelovati na festivalu, i to po principu najuspješnijih predstava iz neke zemlje u posljednjih dvije godine.

Predstava „Mali princ“ koja je na rasporedu za srijedu, 2. rujna u 19 sati, diplomski je rad mlade redateljice i likovne oblikovateljice Nise Hrvatin. Projekt je sufinancirao i Grad Rijeka, a osim predstave, mlada Nisa napravila je liniju nakita, satova, bedževa na istu temu. Proizvodi su prodajnog karaktera i bit će izloženi u prostoru kazališta nakon predstave.

Gradsko kazalište lutaka također je dio projekta Ruksak (pun) kulture koji je nastao pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske s ciljem pripreme i provedbe različitih kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske, a u kojem riječko kazalište sudjeluje s projektom „Lutkofor“.

Osim predstava, kazalište lutaka tijekom praznika i pri kraju sezone organizira razne lutkarske radionice za najmlađe, kao i male lutkarske razgovore između djece i glumaca/ lutki, a u novoj sezonskoj knjižici kazališta nalaze se dječji radovi nastali u sklopu projekta „Crtam za kazalište“ na temu predstava. Ostali radovi bit će izloženi u atriju kazališta.

Za najmlađe je u kazalištu organiziran i doček Nove godine uz predstavu „Pepeljuga“ koja će biti prikazana 30. i 31. prosinca. U sklopu zabave bit će organizirano i druženje s Djedom Božićnjakom. Rezervacije započinju 1. prosinca.

Cijena ulaznice i u ovoj sezoni ostaje 20 kuna u slobodnoj prodaji, a također postoje i dva obiteljska paketa koji su u prodaji od 1. rujna do 14. listopada. Obiteljski paket „Praščići“ obuhvaća tri predstave, a obiteljski paket „Maslačak“ pet predstava. Kupnjom tih paketa ostvaruje se popust od 25%, a predstave se biraju po vlastitom izboru iz redovitog repertoara kazališta u sezoni 2015./2016. uz obveznu prethodnu rezervaciju mjesta.

 

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...