Početna - IZDVOJENO - Novi Bibliobus stiže do ljeta
bibliobus
web

Novi Bibliobus stiže do ljeta

Projekt ‘Pogurajmo bibliobus’ akcija prikupljanja sredstava za novi gradski bibliobus na pola  je puta do uspjeha.

Gradska knjižnica Rijeka već  tri godine traži rješenje za situaciju u koju su se našli, s postojećim bibliobusom kojem je karoserija u lošem stanju, često se kvari i teško dolazi do rezervnih dijelova. S obzirom na recesijsku situaciju u cijeloj zemlji pa i gradu, priča oko novog bibliobusa možda je išla sporo, ali u Gradskoj knjižnici pokretanjem akcije »Pogurajmo bibliobus« našli su načina da u nešto više od tri mjeseca započnu s nabavkom dugoočekivanog vozila.

Zajednica se odazvala pozivu da poguraju projekt pa je Gradska knjižnica Rijeka krajem godine objavila natječaj za nabavu novog bibliobusa, koje će zamijeniti postojeće zahrđalo vozilo, staro dvadeset i pet godina. Natječaj je otvoren do 20. siječnja i u knjižnici očekuju da bi početkom veljače mogli znati koje će kombi vozilo postati novi riječki bibliobus, čime će biti osiguran kontinuitet bibliobusne službe, koja u Rijeci djeluje od 1969. godine.

 

Uspješna akcija ‘Pogurajmo bibliobus’ ovime je prošla više od pola puta do nove ‘knjižnice na kotačima’. Još predstoji zatvaranje financijske konstrukcije za nadogradnju bibliobusa, što bi moglo biti riješeno s proljećem.

Budi i ti junak nastavka ove priče i poguraj je prema sretnom završetku! Više o donacijama ogledajte na službenim stranicama Gradske knjižnice Rijeka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...