Početna - AUTOMOTO - Novo interventno vozilo DVD-a Kastav

Novo interventno vozilo DVD-a Kastav

DVD Kastav bogatije je za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i gašenje početnih požara  u staroj gradskoj jezgri.

Riječ je o terenskom  vozilu Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom  vrijedno oko 400 tisuća kuna. Sredstva su osigurali Grad Kastav i DVD Kastav, a vozilo je nabavljeno putem  ovlaštenog zastupnika Ford Krainc d.o.o. iz Rijeke, dok je za nadgradnju i opremanje zaslužna kastavska  tvrtka Rudno d.o.o.

Zapovjednik DVD-a Kastav, Željko Vozila, ističe da je vozilo namijenjeno gašenju požara otvorenog  prostora i opremljeno opremom-armaturama  za rad iz hidrantske mreže. Ugrađen je  visokotlačni uređaj za gašenje požara i vitlo sa 100 metara visokotlačne cijevi, ugrađen je spremnik za vodu od 300 litara. Od sredstava za gašenje ima pjenilo klase A i B, S aparat i CO2 aparat za početno gašenje.   

Ovom investicijom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri Grada Kastva  jer je vozilo opremljeno i pogodno za manje tehničke intervencije (rezanje stabala, ispumpavanja vode, hvatanje zmija, otvaranje stanova u nuždi…).

Uskoro će javnosti biti predstavljene sve mogućnosti novog vatrogasnog vozila, a tada će se i obaviti službena primopredaja novonabavljenog vozila između predstavnika Grada Kastva i DVD-a Kastav. Članovima DVD-a Kastav velika je želja zainteresirati djecu i mlade za svoje aktivnosti u čemu će im zasigurno pomoći i novonabavljeno vatrogasno  vozilo.

Novonabavljeno vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...