Početna - IZDVOJENO - Novoosnovana tvrtka Rijeka 2020 planira zaposliti 50 ljudi
kisa-rijeka-620x350
foto: Kigo hr

Novoosnovana tvrtka Rijeka 2020 planira zaposliti 50 ljudi

Na čelu  novoosnovane tvrtke Rijeka 2020 bit će Emina Višnić. Tvrtka Rijeka 2020 d.o.o., pokrenuta je s ciljem što bolje realizacije projekta Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Emina Višnić dala je ovaj tjedan  intervju za Jutarnji list u kojoj je najavila na koji način planira provesti ovaj vrlo zahtjevan projekt.

“EPK će također imati bitne učinke u smislu socijalnog uključivanja. Osim što će se kroz program proaktivno pristupati uključivanju najšireg mogućeg kruga ljudi, posebna će pažnja biti posvećena pojedinim skupinama, kao što su primjerice djeca i mladi, ili građani starije životne dobi ili pak imigranti i tražitelji azila koje tek očekujemo kao nove sugrađane. Planirani ekonomski efekti prvenstveno se tiču doprinosa razvoju inovativnih poduzetničkih ideja, praktičnom obrazovanju, zatim razvoju održivog turizma, socijalnog poduzetništva, lokalnih poljoprivrednih gospodarstva i tome slično”, kaže Višnić.

U Rijeka 2020 d.o.o. će svoje zaposlenje pronaći više od 50 ljudi.

“Prerano je još govoriti o konkretnim brojevima, ali procjena je da će u samom društvu Rijeka 2020 d.o.o. biti otvoreno najmanje 50 novih radnih mjesta. Ono što je tu također bitno naglasiti jest da ovo javno poduzeće neće postati još jedna agencija koja zauvijek opterećuje javni proračun, već će ona trajati do završetak projekta, odnosno do kraja 2021. godine. Naravno, nećemo odmah ići s popunjavanjem svih radnih mjesta, već će se tim graditi postupno. Kroz proces kandidature okupljen je jedan izvrstan tim koji je sam po sebi vrijednost koju moramo sačuvati. To znači da će se tim dalje graditi od ove jezgre i postupno se proširivati u skladu s razvojnim fazama projekta i potrebama programa. Nove ljude ćemo uključivati tako da će profesionalne kompetencije i ambicije pojedinaca, a ne osobne veze i preference, biti presudne za zapošljavanja”, najavila je direktorica Rijeke 2020.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...