Početna - IZDVOJENO - Novu kraljica Riječkog karnevala
Foto: web

Novu kraljica Riječkog karnevala

Napeto nadmetanje između devet kandidatkinja za “zlatni plašt” završilo je najveselije za Stellu Paris iz Mesopusne kumpanije Grad Grobnik koja je u petak navečer postala 20. po redu Kraljica Riječkog karnevala. Maškare i ljubitelji karnevala objeručke su prihvatili svoju novu “vladaricu”, kao i ključ Grada koje im je gradonačelnik predao na čuvanje na sljedećih mjesec dana – Riječki karneval sada i službeno može započeti!

Kandidatkinje su, kao i svake godine do sada, morale pokazati poznavanje karnevalske tradicije, šarm i duhovitost, plesno i glazbeno umijeće, a nakon Stelle najbolje u tome su bile Martina Gibičar iz Halubajskih mažoretkinja – Viškovo, koja je proglašena prvom pratiljom te druga pratilja Ana Tancabel iz karnevalske udruge “Vavek parićani” iz Matulja. Posebno su atraktivne bile prateće grupe kandidatkinja, koje su se uz podršku potencijalnim kraljicama, borile za naslov najkarnevalskije prateće skupine, što je na kraju pošlo za rukom grupi nove kraljice, Mesopusnoj kumpaniji Grad Grobnik s maskom Candy shop po domaću, pa je slavlje bilo dvostruko.

Karnevalski žiri je radio u sljedećem sastavu: Vedrana Šegulja, Kraljica Riječkog karnevala 2014., Davor Ćuška, komercijalni direktor tvrtke Vargon – pokrovitelj Izbora, Maja Tomažić Jakumatović, predstavnica pokrovitelja Albonakomerca, vlasnica dućana metražne robe “Tekstila”, Robert Turato, predstavnik pokrovitelja Zagrebačke pivovare, Boris Bandera, predstavnik pokrovitelja Renault Adria P.A. Škurinje, Maja Stepančić iz Zametskih maškara i zvončara i Robi Krulić, direktor Turističke zajednica Grada Kraljevice i koordinator turističkih zajednica riječkog prstena. Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ove godine dobila i srebrni privjesak Morčić na lančiću od Zlatarne Grabušić.

Kraljica Riječkog karnevala 2014. Vedrana Šegulja predala je krunu i plašt svojoj nasljednici, a gradonačelnik Vojko Obersnel ključ Grada novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju, koji će ga za vrijeme trajanja karnevala čuvati i truditi se da u tih manje od mjesec dana bude čim zabavnije i maškaranije i da svatko može biti baš ono što želi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...