Početna - IZDVOJENO - Obavijest za roditelje – cijepljenje

Obavijest za roditelje – cijepljenje

Sva će cijepljenja biti završena na vrijeme

  Zbog upita roditelja kako u opatijskoj pedijatrijskoj ambulanti nema cjepiva za njihovu djecu koja financira Grad Opatija te iskazane brige da će isteći rok za završetak ciklusa cijepljenja njihove djece, a riječ je o cjepivima protiv varičele, rota virusa i pneumokoka obavještavamo da se prema informacijama iz Doma zdravlja PGŽ nije dogodila niti jedna situacija da je nekom djetetu istekao rok za cijepljenje. Iz Doma zdravlja poručuju kako razumiju želje i potrebe roditelja, odnosno njihovu bojazan da se djeca neće pravodobno cijepiti.

Činjenica je da je pedijatrijska ambulanta, zbog objektivnih okolnosti (stanje na tržištu lijekovabila dan – dva bez cjepiva, međutim nastavak cijepljenja nije upitan. Iz pedijatrijske ambulante već danas započet će s pozivima roditeljima za nastavak cijepljenja.

Cjepivo protiv pneumokoka je od ove godine na listi obveznih cijepljenja za svu djecu u RH, međutim, kako se radi o cjepivu kojim se djeca cijepe s nekoliko doza, potrebno je završiti ciklus za svu djecu rođenu prije 2019. godine, što je osigurano Gradskim proračunom. 

U slučaju da roditelji imaju još bilo kakvo pitanje u vezi cijepljenja mogu se obratiti Gradu Opatiji, Odsjeku za društevne djelatnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Akcija deratizacije na području Lovrana

Jesenska akcija obavezne preventivne deratizacijske mjere na području Općine Lovran provodit će se od 24. rujna do 30. rujna ove ...