Početna - IZDVOJENO - Obnova i rekonstrukcija Guvernerove palače

Obnova i rekonstrukcija Guvernerove palače

Ravnatelji županijskih ustanova u kulturi, Nikolina Radić Štivić iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Željka Modrić Surina iz Prirodoslovnog muzeja i Darko Čargonja ravnatelj Ustanove „Ivan Matetić Ronjgov“ na konferenciji za novinare u Mramornoj dvorani Guvernerove palače predstavili su programske aktivnosti u 2021. godini, koje će, kako su sami istaknuli biti prilagođene epidemioloških mjerama, koje ograničavaju neposrednu komunikaciju sa širokom publikom.
Nikolina Radić Štivić naglasila je da smo jedna od rijetkih zemalja u kojoj su muzeji otvoreni. Najavila je ishodovanje građevinske dozvole za obnovu i rekonstrukciju Guvernerove palače te proširenje stalnog postava muzeja. U 2021. godini planira se čitav niz izložbenih, edukativnih i nakladničkih programa, ali i gostujućih. Nastavlja se i s velikim projektom digitalizacije kulturne baštine čime će ona u virtualnom svijetu biti vidljiva u svim dijelovima svijeta. Navela je također da je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja prvi u RH koji je u kreiranje programa kroz Građansko muzejsko vijeće uključio i širu zajednicu. Jednako uspješno Muzej se uključio te realizirao čitav niz projekata EPK Rijeka 2020.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba „51000 Balthazargrad“ u MMSU-u još samo ovog vikenda

Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena ...