Početna - IZDVOJENO - Obustava isplate mirovine za 50.000 umirovljenika
foto: web

Obustava isplate mirovine za 50.000 umirovljenika

Kako je javilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dogodit će se da za listopad neće biti isplaćene mirovine za čak 50.000 umirovljenika.
Radi se, zapravo, o tome da već godinu dana, 50.000 umirovljenika nije dostavilo Ministarstvu svoj OIB (osobni identifikacijski broj) te zbog toga Ministarstvo više nije sigurno jesu li umirovljenici kojima se isplaćuju mirovine još uvijek među živućima ili te njihove mirovine prima netko drugi.
Upravo zbog toga, Hrvatsko zdravstveno osiguranje poziva sve umirovljenike da dostave svoj OIB kako im se ne bi obustavila isplata mirovine.
S druge strane, razne Udruge umirovljenika u svoju obranu spominju činjenicu da informacija o obveznoj dostavi OIB-a nije ni stigla do njih, budući se mnogi umirovljenici ne koriste internetom i ne posjećuju stranice resornog ministarstva te neka Država nađe drugi način kako bi popunila rupe u proračunu, jer izgleda da o sudbini i životu umirovljenika nitko ne razmišlja.
Osim toga, na mirovine umirovljenika koji ne žive u Hrvatskoj se troši oko milijardu i pol kuna na godinu, pa u Vladi bi rado stavili ruke na taj novac.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...