Početna - GLAZBA - „Oda vodi“ povodom Svjetskog dana voda, 22. ožujka 2020.

„Oda vodi“ povodom Svjetskog dana voda, 22. ožujka 2020.

Iako smo svi pogođeni situacijom oko korona virusa htjeli bismo ovim putem skrenuti pažnju i na nešto drugo, jednu važnu stvar s kojom se suočava naše konzumerističko društvo.

Javljamo se 5 do 12, odnosno u takav trenutak u kojem se nalazi naša Zemlja, ugroženi su oceani i resursi vode. Kao profesionalni klasični glazbenici, osjetili smo potrebu povezati se u Klasični band aid Rijeka (Classical band aid Rijeka) i senzibilizirati javnost kako bismo ukazali na problem zagađenja vode.

Udruga Dijamant klasika Rijeka

22. ožujka 2020. Svjetski je dan vode i tom prigodom iz Europske prijestolnice kulture, Rijeke, stiže projekt Udruge koja je napravila audio i video produkciju skladbe “Song for the water 2020”.

Skladba govori o važnosti vode za naš život i život naše planete. CLASSICAL BAND AID RIJEKA koji izvodi ovu odu vodi sastoji se od klasičnih glazbenika 5 nacija koji umjetnički djeluju na području Rijeke i PGŽ-a većinom iz HNK I. pl. Zajc Rijeka, a uključeni su i glazbenici koji su na samom početku svoje glazbene karijere.

Svjetska asocijacija Greenpeace donirala nam je dramatične kadrove onečišćenja oceana koji su postali dio ove skladbe i pomaže nam pri promociji. Plastika je postala veliki problem i moramo hitno nešto poduzeti da je više ne koristimo.

Udruga Dijamant klasika Rijeka

Svjetska premijera skladbe Ode vodi, biti će emitirana online dana 22.3.2020. u 5 do 12 putem interneta.

Spasimo vodu! Djelujmo i zaštitimo život na našoj planeti! U ime Classical Band Aida Rijeka šaljem Vam pozdrave i nadamo se da ćete nas podržati u borbi za čišću vodu. Svi možemo nešto napraviti ako se potrudimo! S poštovanjem, Marin Tuhtan, Predsjednik Udruge Dijamant klasika Rijeka i Voditelj projekta Classical Band Aid Rijeka.

VIŠE O SAMOM PROJEKTU CLASSICAL BAND AID RIJEKA I TEKST SKLADBE

U našoj Udruzi Dijamant klasika Rijeka (bavimo se prvenstveno glazbenom umjetnošću ali povremeno putem ovakvih projekata pokušavamo podignuti svijest ljudi i utjecati na senzibilizaciju socijalnog društva, a jedan smo od partnera EPK2020, uz potporu svjetske organizacije Greenpeace koja nam je besplatno donirala video snimke onečišćenja mora i oceana) pripremamo sa renomiranim umjetnicima iz svijeta klasične glazbe koji djeluju na podučju Rijeke I PGŽ-a skladbu koja je napisana za nadolazeći Svjetski dan vode, 22.3.2020.

U pitanju je skladba koja na moderan način, u klasičnom crossoveru koji koketira sa pop rockom, promovira važnost vode (ekologija) i trudi se skrenuti pažnju javnosti na senzibilizaciju očuvanja vode i oceana. Band aid kojeg smo nazvali CLASSICAL BAND AID RIJEKA (CBA RIJEKA) je multikulturalan i sastoji se od 5 nacija, sadržava 8 opernih solista uz podršku opernog zbora (pisano je za operni zbor, osmeroglasno) i 7 instrumentalista.

Umjetnici koji sudjeluju su:
Pjevači: ALJAŽ FARASIN, prvak opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Slovenija) OLGA KAMINSKA, solistica opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Ukrajina) DAVOR LEŠIĆ, solist opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Hrvatska) GORANKA TUHTAN, operna pjevačica (Hrvatska) FRANCESCO SQUARCIA, pjevač i koncert majstor na violi (Italija), STANISLAVA ŠĆULAC VLAJNIĆ, operna pjevačica iz zbora Opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Srbija) ENA LEŠIĆ, operna pjevačica iz zbora Opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Hrvatska) MARIN TUHTAN, autor skladbe i operni pjevač iz zbora Opere HNK “I. pl. Zajc” Rijeka (Hrvatska).
Instrumentalisti: Francesco Squarcia, viola Denis Kezele, klarinet Viktor Kaminski, fagot Boris Mohorić, truba Robert Manestar, gitara Paulina Tuhtan, violina Marie Tuhtan, klavir
Autor glazbe, stihova i orkestracije: MARIN TUHTAN

Zahvaljujemo se svim prijateljima i suradnicima (a zaista ih je bilo puno) koji su na bilo koji način pomogli da naša oda vodi ugleda svjetlo dana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Opatijac Marcel de Privitellio proglašen DJ-em godine

U kultnom zagrebačkom klubu Aquarius svečano je održana četvrta dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe za najbolja ostvarenja u 2019. godini. ...