Početna - IZDVOJENO - Odbila plaću za sjedenje doma!
Screenshot HRT

Odbila plaću za sjedenje doma!

Zaposlenica HAKOM-a Petra Škof Mikulek za HRT je kazala kako su ukinuli njeno radno mjesto dok je bila na porodiljnom dopustu s trećim djetetom. Kako nije htjela biti doma tri godine dobila je riješenje kako se može vratiti na pola radnog vremena, odnosno četiri sata, ali to joj ipak nije dopušteno. Umjesto toga ponuđeno joj je da ostane doma ali da prima plaću. “Ja ne prihvaćam takvu odluku i smatram je amoralnom”, kazala je Petra Škof Mikulek

U HAKOM-u radi već gotovo deset godina u odnosim s javnošću ali rodiljno pravo na pola radnog vremena ne može iskoristiti. “U vrijeme kad ljudi kopaju po kontejnerima da prežive, oni meni plaćaju plaću da sjedim doma”, izjavila je  Petra Škof Mikulek.  U petak je kad je otišla u HAKOM po platnu listu  dobila je pratnju zaštitara zbog čega je zvala policiju jerje bila uplašena, a predsjednik Radičkog vijeća HAKOM-a Željko Kandučar za takav slučaj ne zna.

U HAKOM-u se ograđuju od optužbi dijela radnika za mobing, nepotizam, sumnjive javne nabave, nezakonite otkaze jer kako kažu nemaju vremena za tračeve.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...