Početna - IZDVOJENO - Odličan uspjeh polaznika Budi++ projekta, Boris i Antonio idu na državno natjecanje!
Boris Španić

Odličan uspjeh polaznika Budi++ projekta, Boris i Antonio idu na državno natjecanje!

Naša vrijedna, pametna i talentirana Budi++ ekipa i ove godine ima svoje predstavnike na državnom natjecanju iz informatike. To su Boris Španić i Antonio Erdeljac – koji su postigli odlične rezultate i pozvani su da odmjere snage s najboljima u svojoj kategoriji u Primoštenu od 14. do 17. ožujka.

Boris, inače učenik 7. razreda Osnovne škole “Zamet”, plasirao se na Državno natjecanje u dvije kategorije – algoritmi i logo. U kategoriji logo je briljirao – riješio je 100% testa.

Antonio je učenik 1. razreda Prve riječke hrvatske gimnazije a sudjelovao je u kategoriji razvoja softvera sa svojim radom ZoneFunds. Između svih radova koji su pristigli na ocjenjivanje, njegov je odabran da bude predstavljen na državnom natjecanju. Bitno je spomenuti da je on jedini učenik prvih razreda koji ide na državno iz te kategorije.

Momci su plasman na državnu razinu osigurali na županijskom natjecanju na kojem su sudjelovali i drugi učenici i učenice, ukupno njih 11, koji se u CTK Rijeka pripremaju za natjecanja. Za natjecanje su se pripremali uz mentorsku podršku Dina Ilića i Ivane Žužić, bivših polaznika programa za darovite učenike koji su sada mentori novim generacijama.

Inače, projekt Budi++ je dugogodišnji projekt CTK Rijeka kroz koji se učenici i učenice pripremaju za različita natjecanja – od školskih natjecanja kao što je ovo, do natjecanja poput Croatian MakersLige, Logo lige, HONI lige i dr. Osim što sudjeluju u brojnim natjecanjima, polaznici i sami organiziraju natjecanja.

Projekt financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...