Početna - GOSPODARSTVO - Održan 7. susret gradova i općina prijatelja djece Hrvatske
7. susret Opatija

Održan 7. susret gradova i općina prijatelja djece Hrvatske

Jučer je u Grand hotelu Adriatic održan 7. susret gradova i općina prijatelja djece Hrvatske u organizaciji Koordinacije Grad Opatija – prijatelj djece, u suradnji sa Savezom Društava naša djeca Hrvatske i Grada Opatije.

Osim što se na susretu okupilo mnoštvo djece, među prisutnima bili su i čelni ljudi općina, gradova, županija, ministarstava…cijeli skup su vodila djeca, a nazočne su u velikoj konferencijskoj sali GH Adriatic pozdravili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i mali gradonačelnik Opatije Ivan Tancabel.

Tema skupa, dječja participacija, dobila je riječi hvale. Gradonačelnik Dujmić poželio je djeci uspješan nastavak rada budući da je kroz inicijative dječjih aktivista u Opatiji je u proteklom periodu uređeno 29 igrališta i dječja plaža, organizirane su sportsko rekreativne aktivnosti za djecu tijekom praznika, osigurana je sustavna pomoć djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima s područja Opatije putem radionice- igraonice “Kolibrići” pri Društvu Naša djeca Opatija….Za svoj rad, opatijski su dječji aktivisti nagrađeni i brojnim priznanjima od 2004. do 2012.

Pozdravimo i mi dječju inicijativu i njihov rad, te im poželimo da kroz ovakve skupove steknu još više iskustva u suradnji s odraslima i donošenju bitnih odluka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...