Početna - IZDVOJENO - Održana 20. jubilarna Dječja povorka, Rijeka
djecja povorka rijeka

Održana 20. jubilarna Dječja povorka, Rijeka

Preko 5.000 malih snjegovića, anđela, žabica, vjetrenjača, klaunova,raznobojnih, šišmiša, legića, kolačića i drugih šarenih maski prošlo je u subotu riječkim Korzom u sklopu 20. jubilarne Dječje karnevalske povorke, koja je usprkos ne baš naklonjenom vremenu privukla veliki broj naših sugrađana.

Maškarice posložene u 68 šarenih vrtićkih i osnovnoškolskih grupa u gotovo tri sata trajanja povorke pokazale svu raskoš svoje mašte, ali i veliki trud koji su uložile njihove tete, nastavnici roditelji, pa i oni sami u izradu maski. Maskiranih je bilo i u publici, pa je Korzo na jedan dan izgledalo kako i priliči petom godišnjem dobu, ali u dječjoj varijanti..

Za povorku su okupljene “zagrijali” zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje s nekoliko koreografija od kojih se zavrti u glavi. Uslijedilo je tradicionalno primanje predstavnika maškaranih grupa kod gradonačelnika Vojka Obersnela na pozornici na Korzu, nakon čega je povorka mogla i službeno krenuti.

Točno u 13 sati Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak poveli su veselu kilometarsku kolonu, zajedno s ovogodišnjim princem i princezom, petogodišnjim Thomasom Velčićem i jedanaestogodišnjom Emom Sveško. Čelo povorke su krasile i prva pratilja princeze Elena Bartula i druga pratilja Lorena Smojver te prva i druga pratilja Kraljice Riječkog karnevala Sara Kinkela i Daria Čop. A o onome što je slijedilo nakon toga još će se dugo pričati, pregledavati slike i pokušavati prepoznati poznata maskirana i nasmijana lica…

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...