Početna - IZDVOJENO - Održana godišnja skupština UABA Grada Opatije
web

Održana godišnja skupština UABA Grada Opatije

U Vili Antonio je u nedjelju, 8. ožujka,  održana redovna Godišnja Skupština UABA Grada Opatija. U nazočnosti 90-tak članova skup je vodio Bruno Starčić, a među brojnim nazočnima bio je i  opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je i pozdravio ovaj skup.

Predsjednik Oleg Mandić u svom sažetom  izvješću nabrojio je 68 projekata i aktivnosti koje je udruga u proteklih 12 mjeseci realizirala. Posebno je istaknuo otvaranje web stranice opatijske udruge, Školu mira Savudrija, 5. i 6. Dane Antifašizma u Opatiji i 6 projekata vezanih za Auschwitz. Mandić je naglasio, a gradonačelnik Dujmić u svojoj pozdravnoj riječi potvrdio da je najveća vrijednost aktivnosti opatijskog UABA rad na poštivanju društvenih vrijednosti, prvenstveno.  jednakosti i međusobnoj toleranciji. U prilog tome govore i ovotjedni događaji kada su na eventima što su ih organizirali antifašisti bili pozdravljeni kao dobro viđeni gosti i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici Katoličke crkve.

Radni dio Skupštine protekao je u donošenju novog Statuta izazvanog novim Zakonom o udrugama, kao i uručivanjem posebnog priznanja članovima Davidu Kurtiju za  angažman na otvaranju web stranice Udruge i Josipu Plešeu za suport što ga sa fotoaparatom daje svim aktivnostima Udruge.

Skupština je održana u ozračju 8. ožujka – Dana žena, što je eventu dalo dodatnu notu svečanosti i neposrednosti. Kratki program održan je uz nazočnost opatijskih mažoretkinja, kao i pjesnika Marine Česen i Obrada Maleša.

Na skupštini UABA Opatija nazočni su bili i zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, predsjednik SABA PGŽ Dinko Tamarut, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata Jure Krišto sa Marinom Cvjetkovićem, te delegacije brojnih antifašističkih Udruga  sa kojima opatijci blisko surađuju. Bili su nazočni i s područja Matulja (Branko Asić), Krka (Darko Fanuko), Buzeta (Edo Jerman), zatim s područja Bakra, Viškova i Kastva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...