Početna - IZDVOJENO - Održana prezentacija Nacrta Strategije razvoja Grada Opatije 2014. – 2020.
web

Održana prezentacija Nacrta Strategije razvoja Grada Opatije 2014. – 2020.

U prostoru gradske vijećnice Grada Opatije u petak je održana  prezentacija Nacrta Strategije razvoja Grada Opatije 2014. – 2020.

Na prezentaciju su pozvani svi  dionici koji sudjeluju u izradi ovog vitalnog i važnog dokumenta. Izrađuje ga tim stručnjaka  s Fakulteta za menadžement u turizmu i ugostiteljstvu na čelu s profesorom Brankom Blaževićem, koji je  stručnom auditoriju prezentirao glavne metodološke značajke i pristupe u radu (poput analize, vizije i misije te strateških ciljeva…) koji su rezultirali  Nacrtom strategije.

Inače, u izradi dokumenta strategije osim spomenutog tima s Fakulteta koji je nositelj, sudjeluje i stručni tim Grada Opatije te Partnerski odbor, formiran od predstavnika relevantnih segmenata opatijskog gospodarskog, odnosno ukupnog  društvenog  života.

Kako je uvodno naglasio gradonačelnik Ivo Dujmić  na prezentaciji  Nacrta Strategije razvoja održanoj u petak , riječ je o dokumentu koji definira smjer ili smjerove razvoja, on je podloga, temelj za daljnje iskorake, a svaki pojedini segment utkan u tekst Strategije očekuje razrada kroz akcijske mjere ili planove.

Bitno je da u narednih sedam dana svi sudionici koji sudjeluju u izradi Strategije timu Fakulteta za menadžemnt u turizmu i ugostiteljstvu trebaju dostaviti, ukoliko eventuano imaju završne prijedloge na aktualni teksta Nacrta.

Nakon toga, tekst Nacrta Strategije razvoja Grada Opatije 2014. – 2020. godine bit će objavljen na mrežnim stranicama Grada Opatije i bit će dat na savjetovanje s javnošću koje će biti otvoreno 30 dana, o čemu će biti daljnjih obavijesti. Nakon javnog savjetovanja  Nacrt Strategije uputit će se na Gradsko vijeće Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...