Početna - IZDVOJENO - Održano je 12. izdanje Poduzetničkih ćakula Centra za inovacije u turizmu HUBBAZIA

Održano je 12. izdanje Poduzetničkih ćakula Centra za inovacije u turizmu HUBBAZIA

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 9. studenog održano je 12. izdanje Poduzetničkih ćakula Centra za inovacije u turizmu HUBBAZIA pod nazivom „Transformacija Sjevernog Jadrana u luksuzni nautički centar – prilika za cijelu regiju“ u organizaciji Grada Opatije, Hubbazije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Na panel raspravi su sudjelovali stručnjaci iz nekoliko branši nautičkog turizma i nautike: dr. sc. Alen Jugović, Pomorski fakultet Rijeka; dr.sc. Daniela Gračan, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu; Ivan Črnjarić, direktor Rijeka Boat Showa; Jelena Cvitanić Herak, direktorica nautičkog magazina Burze nautike i Katarina Barić, voditeljica odjela obuke za upravljanje brodicama i jahtama na pomorskom učilištu Adria Libar Yacht Training, videom se obratio Anđelko Petrinić, direktor tvrtke ACI-Gitone d.o.o., a moderirala je Vedrana Lisica.

Petrinić je istaknuo da su rokovi za izgradnju nautičke luke ACI marina Rijeka pred vratima i ako se sve bude odvijalo prema planiranome, radovi će započeti tijekom ljeta 2023. godine, a kroz kraće vrijeme bit će otvorena i javna rasprava za sve građane, tako da će se i na taj način javnost upoznavati s blagodatima ove nautičke luke za cijelu regiju.

Panelisti su se složili da je važno povezivanje različitih aktera s ciljem ostvarivanja suradnje oko buduće nautičke luke ACI marina Rijeka, a za dobrobit cijele destinacije u širem smislu.

Istaknuli su važnost izgradnje luksuzne nautičke marine Porto Baroš za cijelu regiju koja na taj način značajno raste u turističkom i gospodarskom smislu te su pozvali gospodarstvenike iz našeg kraja da se što uspješnije pripreme kako bi mogli na vrijeme kreirati i prilagoditi svoje usluge i proizvode tržištu koje će se transformirati i kroz nekoliko godina „tražiti“ adekvatnu ponudu.

Da su lokalni poduzetnici spremni na veliki zaokret, potvrdili su i posjetitelji iz publike u kojoj se našlo i nekoliko poduzetnika iz okruženja s vizijom o tome kako će u svoja poslovanja uklopiti činjenicu da Kvarner ima priliku zalaganjem i radom svojih stručnjaka i stanovnika kroz neko vrijeme postati luksuzni nautički centar i destinacija istog predznaka.

Gračan i Jugović najavili su i pokretanje novog, jednogodišnjeg specijalističkog programa: Upravljanje održivim razvojem nautičkog turizma koji će regiji dati stručnjake nove generacije te će se sa svojim kompetencijama sigurno uklopiti u zahtjeve buduće luksuzne ACI marine Rijeka.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...