Početna - IZDVOJENO - OKO nastupio u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner
oko
foto: Ivan Sarajlić

OKO nastupio u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner

Opatijski komorni orkestar sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održao svoj četvrti koncert pred oko dvije stotine gostiju. Iako predviđen na Ljetnoj pozornici koncert se zbog najave lošega vremena održao u Kristalnoj dvorani koja se i ovaj puta pokazala kao savršeno mjesto za održavanje ovakvih programa. Pod ravnanjem svog osnivača, Damira Smerdela, OKO se ovim koncertom pridružio proslavi 170. obljetnice turizma u Opatiji, a svoju publiku darovao s puno dobrih vibracija i pozitivne energije.

Glazbeno putovanje započelo je Adagiom za gudače Samuela Barbera, koji je svojom prepoznatljivom silinom gudala očarao opatijsku publiku. Svjež, poletan te pun životne snage Mozart, koji je s 18 godina skladao Simfoniju br. 29 u A-duru KV 201, danas jednu od njegovih najpoznatijih ranijih simfonija, Opatijci i njihovi gosti čuli su u izvedbi 30-ak nadahnutih OKO-vaca. Sve je kulminiralo izvedbom isto tako vedre, ali monumentalnije Četvrte simfonije u B-duru, op. 60, Ludwiga van Beethovena, pune njemu svojstvenog elana.

Nakon gotovo dvosatnog odličnog nastupa oduševljena publika je OKOvce nagradila srdačnim i dugim pljeskom te ih pozvala na bis i za kraj ponovno uživala u optimističnom Allegru vivace iz Beethovenove četvrte simfonije.

oko

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...