Početna - IZDVOJENO - Oleg Medica putuje u Tanzaniju volontirati u sirotište Sv. Ante

Oleg Medica putuje u Tanzaniju volontirati u sirotište Sv. Ante

Oleg Medica najavio je svoje putovanje u Tanzaniju kako bi volontirao u sirotištu Sv. Ante.
Udruga “KOLAJNA LJUBAVI” osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Hrvatskoj, Tanzaniji, tako i u svijetu. Prvi cilj volontera okupljenih u udrugu Kolajna ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednog od siromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija, te je nazvano po (vjerojatno) najštovanijem svecu kod nas – Svetom Anti. Gradnja sirotišta je dovršena u srpnju 2010. godine, a ubrzo su se uselili i prvi štićenici. Sirotište je sagrađeno pomoću donacija, te se svi troškovi rada osiguravaju putem donacija, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske.
Oleg Medica je u svojoj Facebook objavi napisao :
“Sve što radimo radimo za sebe. Razmišljao sam da bi trebao odvojiti nešto vremena i za one kojima je potrebnije. Za volontirati u Baniji potrebno je poznanstvo. Za volontirati u Africi, potrebno je proći testove, odraditi volonterske sate i prikupiti potrebno. Ostalo mi je još “prikupiti potrebno”
Djeci u sirotištu Sv. Ante u Tanzaniji je potrebno:
-Remeni za manje klince
-Higijenske potrepštine
-Aparat za šišanje kose,
-Crna pasta za cipele,
-Crtani filmovi za djecu
Za Vaš ev. novčani prilog, možete izabrati slikovnice za djecu ili nakit Masaia, koje ću Vam ja donijeti.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...