Početna - IZDVOJENO - Opatija: Popratni programi izložbe Picassa i Miróa

Opatija: Popratni programi izložbe Picassa i Miróa

Popratni program izožbe “Picasso i Miró: prijateljstvo sloboda” postavljena je do 10. listopada ove godine u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer”.

Besplatna radionica “Kad se male ruke slože” održat će se u nedjelju 25. srpnja 2021. od 10 do 12 sati ispred Šporera. Radionica je namijenjena djeci od 5 godina starosti nadalje. Nakon vođenog razgledavanja izložbe, prilagođenog djeci, ona će slikati u tehnici flomastera i boijica na papiru dugačkog formata. Cilj je stvoriti zajednički rad, čudesan svijet različitosti. Radionica se odvija pod stručnim vodstvom likovnih pedagoginja Božidarke-Matije Čerine i Emine Pughel Čop.

U utorak 27. srpnja 2021. od 19 sati na istom će se mjestu održati besplatno predavanje Vilme Bartolić: Picasso u Rijeci 1968. – izgubljeni crteži. Malobrojni su danas oni koji se sjećaju medijske pozornosti koju je izazvao jedan Picassov crtež namijenjen izlaganju na poznatoj Međunarodnoj izložbi crteža u Rijeci 1968. godine. Dolazak crteža u Rijeku nije prošao glatko, crtež je zapeo na carini i bilo je upitno njegovo najavljeno izlaganje. Oni koji žele znati više dobro su došli na predavanje ispred UP Juraj Šporer.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...