Početna - GASTRO KUTAK - Opatija: prvi čokoladni laboratorij

Opatija: prvi čokoladni laboratorij

Opatijska ugostiteljska škola dobit će svoj laboratorij čokolade. Ne radi se samo o prvom laboratoriju čokolade u Opatiji, već se radi o prvom laboratoriju čokolade u Hrvatskoj i šire.
Naime, budući da je Ugostiteljska škola u Opatiji partner s belgijskom tvrtkom Barry, jednom od najvećih proizvođača čokolade, a ta tvrtka ima svoje akademije u cijelome svijetu. Te akademije su u pravilu namijenjene kuharima i slastičarima koji su već stekli znanje o kuharstvu uopće, a na tim akademijama samo usavršavaju i nadopunjuju već stečeno znanje.
Međutim, ovaj laboratorij u Opatiji namijenjen je srednjoškolcima, kuharima i slastičarima, koji će na taj način već u samome statu svoga obrazovanja steći potrebna znanja i o ovoj deliciji koju svi, ali svi, vole – čokoladi.
Ravnatelj Ugostiteljske škole prof. Damjan Miletić iskazao je iznimno zadovoljstvo suspostavljenom suradnjom s belgijskom firmom i objasnio kako je ovo veliki dan za školu, ali i napredak ugostiteljstva na ovim prostorima.Osim toga, ova tvrtka ima i svoju televiziju pa bi se organizirale i video radionice putem kojih bi učenici mogli iz kabineta pratiti predavanja njihovih stručnjaka.
Na predstavljanju ove akademije tj. laboratorija također je istaknuta važnost pri educiranju učenika o čokoladi. Na ovaj način se stvaraju izvrsni slastičari, jer nije čokolada sve što se tako zove i cilj je pokazati i naučiti sve zainteresirane što je to prava čokolada i koje se sve delicije mogu s njom raditi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...