Početna - NOVOSTI - Opatija se danas  predstavlja u Beču
web

Opatija se danas  predstavlja u Beču

U prestižnom prostoru Kursalona Hubner, smještenom u gradskom parku u centru glavnog austrijskog grada Beča, Opatija danas  predstavlja svoju ukupnu, bogatu ponudu suvremene turističke destinacije.

Čvrste veze između Opatije i Beča iz prošlosti poznate su, ali je zato cilj ove prezentacije Opatije kao destinacije  približiti Bečanima modernu Opatiju, kakva je danas, ali i kakva će ona biti u budućnosti, upravo da bi austrijska javnost i publika u Beču Opatiju percipirali kao destinaciju u suvremenom ruhu sa svime što ona nudi na kulturološkom, turističkom, odnosno poslovno – investicijskom planu.

Da bi se Opatija doživjela  u pravom svjetlu, u predstavljanje ponude turističke destinacije u Beču uključili su se svi relevantni gospodarski subjekti, od TZ grada Opatije, koja je organizator prezentacije, preko hotelijera, restoratera, itd.

Svi će pomnim odabirom gastronomskih i drugih autohtonih delicija, te reklamnim promotivnim materijalima Bečanima i njihovim gostima dočarati Opatiju; nazočni gosti u Kursalonu imat će priliku vidjeti i prezentaciju glavnih opatijskih karakteristika, od strukture gospodarstva u kojoj dominira turizam s naglaskom na zdravstveni i wellness turizam, do glavnih kapitalnih investicija koji se realiziraju, poput uređenja kupališta Slatina, dogradnja Luke Opatija ili pak gradnja novog Kulturno – turističkog centra, potom doznati ne samo faktografske informacije o turističkim kapacitetima, već čuti i o događajima i zbivanjima u Opatiji, kako bi što kompletnije doživjeli atmosferu grada pod Učkom kakva je ona danas i osjetili je kao privlačnu i svježu turističku destinaciju.

Inače, u ovaj nastup Opatije, koji znači i predstavljanje Primorsko-goranske županije, uključili su se predstavnici Liburnia riviera hotela, Milenij hotela, Vienna Internationala, GH Adriatica, Hotela Bevanda, i Hotela Villa Kapetanović, pridružio se također i koncern Agrokor, kao i učenici popularne Ugostiteljske škole u Opatiji. U reprezentativnoj palači Kursalona u vrijeme prezentacije Opatije nastupit će s prigodnim programom i klapa Opatija, kako bi se uz gastro i eno doživljaj  grada, uz zvuke klapske pjesme ovog podneblja Opatija kao suvremeno turističko odredište – mogla u Beču doživjeti u što punijem smislu.

Bitno je naglasiti i da se predstavljanje turističke destinacije Opatije u Beču odvija uz potporu gradskih vlasti Grada Beča, Grada Opatije i Primorsko-goranske županije, te veleposlanstva RH u Austriji, ali i HTZ-ova ureda u Beču.

Opatija se razvila u 19. stoljeću  kao  odmorišna destinacija zahvaljujući upravo Beču u doba Austro – Ugarske Monarhije, da bi potom bila prepoznata kao jedno od tri ondašnje mondene europske turističke destinacije, te je  stala uz bok Nici i Biaritzu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...