Početna - IZDVOJENO - Opatija – Učeničke i studentske stipendije
knjiga

Opatija – Učeničke i studentske stipendije

U ovoj školskoj/akademskoj godini Grad Opatija imat će 86 stipendista, 9 više nego lani

   Gradonačelnik je potvrdio Prijedlog listi kandidata za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2018/2019.

Na natječaj je pristiglo ukupno 108 prijava, 101-og pristupnika, obzirom da su se neki pristupnici prijavili na osnovu više kriterija. Za učeničke stipendije stigle su 33 prijave, 30 prema kriteriju školskog uspjeha, dvije prema kriteriju imovinskog statusa i jedna za deficitarna zanimanja. Utvrđeno je da šest prijava ne udovoljava uvjetima natječaja pa će biti dodijeljeno 27 učeničkih stipendija, 26 prema kriteriju školskog uspjeha i jedna za deficitarna zanimanja.

 Za studentske stipendije pristigle su 72 prijave, odnosno javilo se 66 pristupnika, 52 prema kriteriju akademskog uspjeha, 4 prema kriteriju imovinskog statusa i 16 za deficitarna zanimanja. Utvrđeno je da 8 prijava ne zadovoljava uvjete pa će biti dodijeljeno 59 studentskih stipendija, 44 prema kriteriju akademskog uspjeha, 4 prema kriteriju imovinskog statusa i 11 stipendija za deficitarna zanimanja.

Za stipendiju za poslijediplomski studij pristigle su tri prijave, no ni jedna ne udovoljava uvjetima natječaja.

   Ukupno će biti dodijeljeno 86 stipendija, dok je prošle godine Grad Opatija imao 77 stipendista. To znači da će se broj stipendista za ovu školsku/akademsku godinu povećati za njih 9,  odnosno 11 posto. Učenici, stipendisti Grada Opatije mjesečno dobivaju 500 kuna stipendije i to kroz 10 mjeseci, a studenti po 1.000 kuna kroz 12 mjeseci.

Za isplatu 27 učeničkih stipendija Grad Opatija će izdvojiti 135 tisuća kuna, a za 59 studentskih 705 tisuća, što je ukupno 843 tisuće kuna.

Odluku o utvrđivanju konačne liste stipendista možete pogledati ovdje 

Svečano potpisivanje ugovora o stipendijama bit će održano u utorak, 18. prosinca 2018. u 18 sati u Centru Gervais. Stipendisti će o svemu biti obaviješteni putem svojih mail adresa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...