Početna - IZDVOJENO - Opatijac Dominik Brnčić na 2. sjednici Vijeća za djecu RH

Opatijac Dominik Brnčić na 2. sjednici Vijeća za djecu RH

Danas je održana 2. sjednica Vijeća za djecu RH na kojoj je aktivno, u ime djece Hrvatske, sudjelovao Dominik Brnčić, vijećnik XII. saziva DGV Opatija i član I saziva NEFa Hrvatske. Teme sjednice bile su : Prevencija i briga o mentalnom zdravlju djece, s posebnim osvrtom na pandemiju virusa COVID 19 s izlaganjem prof. dr. Gordane Keresteš i prof. dr. Marine Ajduković  te Predstavljanje aktivnosti ministarstava iz područja vezanih za djecu.

Naš je Dominik govorio o priznanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije koje je Centar za sudjelovanje djece i mladih fakulteta Central Lacanshire istaknulo kao primjer dobre prakse sudjelovanja djece u životu lokalne zajednice i uvrstilo na službenu stranicu “U Can make a change 2” i o novom projektu Društva “Naša djeca” Opatija i Saveza DND Hrvatske “Za dječji glas u Europi” za kojeg su sredstva osigurana na Natječaju za prijavu projekata iz područja informiranja o EU i sudjelovanja građana u “Konferenciji o budućnosti Europe” Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Cilj projekta je potaknuti raspravu o budućnosti Europske unije, povećanjem znanja djece i mladih u Hrvatskoj o Europskoj uniji, njenim vrijednostima i javnim politikama te razvijanje vještina za aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima na razini Europske unije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...