Početna - IZDVOJENO - U Opatiji i Ičićima grade se novi hoteli i obnavlja se lungomare
giorgio

U Opatiji i Ičićima grade se novi hoteli i obnavlja se lungomare

Dio gdje se spaja Opatij s Ičićima u tijeku su veliki investicijski radovi, a zahvaljujući kojima će Opatijska rivijera dobiti nove hotelsko-ugostiteljske kapacitete, a na taj način otvaraju potpuno nove vizure. Svakome tko je prolazio Novom cestom poznato je da se već za ovu ljetnu sezonu ,2017. godine, ovdje planiraju otvoriti veliki obiteljski hotel “Giorgio II” u vlasništvu Liburnia Riviera Hotela, a odmah do, u smjeru Opatije,  mali, no luksuzni butik hotel “Mali raj” u vlasništvu poznatog opatijskog ugostitelja Mile Sesara. Konture budućih novih hotela već zapinju za oko svima koji prolaze i morskom stranom i onom cestovnom.

Moderni hotel na pet katova izgrađen na lokaciji bivšeg motela Ičići s depandansama imat će 180 soba s balkonima i jedinstvenim pogledom na Kvarnerski zaljev. Raspolagat će s hotelskom plažom i vanjskim bazenskim kompleksom sa sunčalištem, te raznim sadržajima za djecu i odrasle i bit će prvi hotel u Ičićima. Tako će uz samu marinu, u susjedstvu niknuti vrlo atraktivno zdanje za koje se vjeruje da će itekako dopridonijeti ukupnom dojmu ovog atraktivnog dijela Opatije. Pansion i restoran “Mali raj” do ljeta će se pretvoriti u hotel s pet zvjezdica, a raspolagat će sa sedam apartmana i deset dvokrevetnih soba, te poznatim, no sada renoviranim restoranom, piše Novi list.

Također, kako bi sve bilo u znaku investicija i radova, u sve ovo što se događa u ovom dijelu grada gdje se već danima radi punom parom uključio se i Mjesni odbor Punta Kolova.

Kako piše Novi list, MO Punta Kolova, započeo je projekt uređenja zelene površine ispod šetnice. Zahvat se provodi na potezu od područja ispod Ville Ariston pa do dionice poslije lokacije Grotte del diavolo. Vrlo zahtjevan zahvat izvodi alpinistička tvrtka pošto je teren stjenovit, pa čak i do 17 metara visine. Vrijedi reći i da se spomenuti zahvat financira isključivo iz sredstava MO-a Punta Kolova.

– Prva faza je završena i sada taj dio izgleda reprezentativno, a turisti fotografiraju tu najvišu točku naše šetnice zbog jako atraktivnog izgleda. Grotta del diavolo će opet biti aktivno mjesto za skokove u more s visine od 10-tak metara, baš kao i za penjanje. Plan i velika želja nam je da lokacija ponovo oživi i postane dio turističke ponude Opatije. Zahvaljujemo Gradu i tvrtki Parkovi d.o.o. na pomoći oko realizacije ovog projekta – rekao je Vošlajer.

Navodi i kako je spomenuti zahvat dosad jedan od većih u povijesti Mjesnog odbora Punta Kolova. Očito je da su se nakon višegodišnje stagnacije, neki projekti uspjeli pokrenuti s mrtve točke, a velike investicije su potaknule i mnoge manje, ali hvale vrijedne projekte, poput ovog u režiji MO Punta Kolova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...