Početna - IZDVOJENO - Opatijska osnovna škola dobila tablete i interaktivnu ploču
osnovna škola opatija
foto: web

Opatijska osnovna škola dobila tablete i interaktivnu ploču

Opatijski osnovnoškolci dobili su tablete i interaktivnu ploču te će od sada fiziku, biologiju, engleski i informatiku učiti uz ekrane osjetljive na dodir. Radi se o projektu “Učionica budućnosti” i donaciji Microsofta u suradnji s CARNetom 20 komada HP tableta i pametnog ekrana vrijednosti oko 15 tisuća eura.

Ova vrijedna donacija rezultat je djelovanja i angažmana nastavnika i profesora OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija pod vostvom ravnatelja Fredija Glavana, a koja se nalazi među vodećim školama u Hrvatskoj u uvođenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavu.

Željka Baniček iz Microsofta primopredajom tableta i pametnog ekrana koji će se koristiti umjesto ploče simbolično je otvorila “Učionicu budućnosti”, dok je Samir Bračković iz STORM-a naglasio kako je ovo prva škola na Liburniji koja će koristiti tablete.

Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin zahvalio je na donaciji te istaknuo kako je Grad Opatija dio projekta e-županija koji će omogućiti pristup internetu svim građanima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...