Početna - TEHNOLOGIJA - Opatijska tvrtka Vocalis donirala 780 tisuća vrijednu medicinsku opremu

Opatijska tvrtka Vocalis donirala 780 tisuća vrijednu medicinsku opremu

Uovim izazovnim vremenima donacije svakodnevno pristižu u riječki KBC kako bi se nabavom opreme i materijala unaprijedili uvjeti liječenja i ublažile posljedice koje sa sobom donosi pandemija koronavirusa.

D1

Nabavci neophodne opreme namijenjene Respiracijskom centru Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje, solidarno je pomogla i tvrtka VOCALIS d. o. o. iz Opatije na čelu s direktorom Žarkom Mrkušićem. Kako bi se poboljšala kvaliteta liječenja pacijenata oboljelih od COVID-a 19, osigurani su visokosofisticirani uređaji – respirator, monitor vitalnih funkcija i infuzijske pumpe (40 komada) u vrijednosti od preko 780 tisuća kuna.

D2

Okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo, znače jasnu činjenicu da je zdravlje najvrjedniji resurs koji posjedujemo i kojem svi težimo, a ovo je jedna situacija koja povezuje i pokazuje želju mnogih ljudi da pomognu bolničkom sustavu. Mi smo uistinu zahvalni svim donatorima, kako velikim korporacijama tako i onima koji organiziraju male akcije, ali s velikim srcem“, istaknuo je ravnatelj Davor Štimac.

Solidarnost i proaktivno djelovanje ovih dana pokazuju brojne tvrtke iz naše regije i cijele Hrvatske, a posebno pojedinci i grupe građana. Vrijednosti donacija kreću se od onih najmanjih do milijunskih iznosa pokazujući kako su zajedništvo i humanost jedne od najvažnijih odlika našega društva.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

opatija - rivijera

Stopa mortaliteta od korone u PGŽ-u među najnižima u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2088 oboljelih osoba od koronavirusa, a 1463 osobe su se oporavile. Dosad je preminulo ...