Početna - IZDVOJENO - Opatijska večer za pamćenje

Opatijska večer za pamćenje

Promocija knjiga Mileve Pavlović oduševila na svakom nivou.

Opatijski Amerikanski vrtovi su doista jedinstveno mjesto i kao takvi su idealno poslužili za poseban događaj koji će ostati u pamćenju svih onih koji su mu nazočili. Mileva Pavlović, Beograđanka s već nekoliko godina opatijskom adresom predstavila je svoje knjige u ambijentu i na način kakav se rijetko viđa. Prof. dr. Mileva Pavlović je filozof, teoretičar medija, profesor na Fakultetu za poslovne studije i pravo, TV autor i pisac, koji itekako ima što za reći i upravo je takva ova jedinstvena promocija i bila.

U razgovoru s vrsnom moderatoricom Marijom Mažar, Pavlović je četrdesetak minuta sve nazočne oduševljavala svojim razmišljanjima o brojnim temama te se dotakla današnje moći medija, iskrivljenih vrijednosti današnjice, ali i majčinstva, ljubavi i važnosti svakodnevnog građenja svijesti o vlastitim vrijednostima. Na svoj prepoznatljiv način, s puno šarma i topline, progovarala je o svojem oduševljanju Opatijom i ovim podnebljem (“želim postati prava Opatijka”), obitelji i ljubavi prema svom suprugu, ali i otvoreno bez susprezanja potpuno ogoljevši istinu o današnjem poimanju roditeljstva, nametanju stereotipa izgleda i ponašanja žena, tako da je promocija knjiga bila itekako nadograđena maestralnim opservacijama koje su publiku “tjerale” na razmišljanje i zasluženi pljesak autorici.

“Miris žene”, “Ogledi o laži” i “Život u boji” su knjige predstavljene na promociji, ali se Pavlović dotakla i drugih izdanja među kojima indikativno i knjige “Medijska proizvodnja sreće”, opisujući svaku knjigu zasebno ali i podvlačeći crtu ispod njihove tematske različitosti kroz zajednički rezultat – “sve što imamo je vrijeme, sve što imamo smo mi sami i na nama je da svoje vrijeme učinimo što kvalitetnijim i sretnijim. Sve je samo na nama, sami biramo svoj put”.

IMG_5723

O jedinstvenosti samog događanja govori i detalj da se publika dugo nakon završetka govornog dijela promocije nije razilazila već se nastavila družiti sa autoricom, ali i međusobno, što dovoljno govori o energiji koju je imala ova posebna opatijska večer. Naravno, red za potpisivanje knjiga se formirao u trenu, a Pavlović je strpljivo svakome posvetila ne samo pisanu posvetu već i trenutke razgovora što jasno govori o njenom pristupu svakoj osobi s puno topline i ljubavi. Uz pjenušac, jagode, aperol i jedinstveni okus autohtonog opatijskog ledenog čaja te ugodnu glazbu sve je poprimilo karakteristike vrhunskog eventa.

IMG_5742

Svi oni koji nisu imali prilike nazočiti ovom događanju svoj primjerak knjige mogu osigurati putem stranice www.milevapavlovic.rs ili instagram profila mileva_pavlovic.

IMG_5877

Promociju ove posebne večeri organizirala je opatijska udruga “MKM” koja je ovim eventom pomaknula granice organizacije promocija književnih djela te potvrdila kako su Amerikanski vrtovi jedinstvena lokacija za top evente. Svakako treba posebnu zahvalu uputiti opatijskim Parkovima te tvrtki “Natuzzi” koja se pobrinula za prigodnu scenografiju, a promocija se održala pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke Gudmark group iz Zagreba sa brendom Tikkurila.

Foto: Ivor Mažar

Izvor: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...