Početna - IZDVOJENO - Opatijski gradonačelnik povukao prijedlog o kreditu i predložit će prodaju stare zgrade vrtića

Opatijski gradonačelnik povukao prijedlog o kreditu i predložit će prodaju stare zgrade vrtića

Vruće političko ljeto u Opatiji neće biti ništa mirnije ni u kolovozu nakon što je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić ipak odlučio odustati od svog prijedloga Gradskom vijeću da se donese odluka o podizanju kredita u iznosu do 20 milijuna kuna kako bi se zatvorila fompletna financijska konstrukcija za novi vrtić na Punta Kolovi, čija je izgradnja pred završetkom.

Problem predstavlja činjenica da je talijanska zajednica odustala od najavljenog sufinanciranja izgradnje vrtića kako bi se uvele nove skupine na talijanskom jeziku, kao i to što zasad nisu ostvareni planirani prihodi od prodaje imovine.

Zbog toga neće biti donijet ni planirani prebalans proračuna.
Dopis koji potpisuje gradonačelnik Dujmić, pročitajte u nastavku:

“Poštovani predsjedniče Gradskog vijeća,

uvažavajući u medijima iznesene oprečne stavove vijećnika predstavničke većine u Gradskom vijeću (AM, SDP, HSU, IDS, UK) vezano uz proračunom planiranu prodaju nekretnina (Novi list od 8.6.2018. „Stop prodaji vrijedne gradske imovine“, Novi list od 14.6.2018. „na Gradsko vijeće vrši se sve veći pritisak kako bi se prodala gradska imovina.“, Novi list od 13.7.2018. „Stranke okupljene u predstavničko većini Gradskog vijeća tumače da njihova koalicija dosad nije spriječila prodaju nijedne opatijske nekretnine“) obavještavam Vas da povlačim s dnevnog reda 13. sjednice Gradskog vijeća sazvane za 31.7.2018. u 16,00 sati sljedeće točke dnevnog reda:

6. Prijedlog odluke o zaduženju

7. Prijedlog I. izmjena i dopuna programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu

8. Prijedlog I. izmjena i dopuna programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018.

godinu

9. Prijedlog odluke o izmjeni programa utroška spomeničke rente za 2018.godinu

10. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja po Godišnjem obračunu Proračuna za 201. godinu

11. Prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Grada Opatije za 2018. godinu

12. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna Grada Opatije za 2017. godinu

U rujnu mjesecu 2018. godine predložit ću Gradskom vijeću donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zgrade sadašnjeg dječjeg vrtića, jer će nova pedagoška godina započeti s radom u novootvorenom objektu, a prodaja ove nekretnine planirana je u važećem proračunu Grada Opatije, kojeg je Gradsko vijeće usvojilo dana 14.12.2017. godine. Sukladno predloženom, predložit ću izmjenu proračuna Grada Opatije za 2018. godinu i visinu kreditnog zaduženja.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...