Početna - IZDVOJENO - Opatijski osnovnoškolci putnici i dalje bez odgovora i riješenja problema
autotrolej

Opatijski osnovnoškolci putnici i dalje bez odgovora i riješenja problema

Već smo objavljivali članke o problemu roditelja čija djeca pohađaju osnovnu školu u Opatiji, a koji su putnici, odnosno žive u okolnim mjestima kao što su Rukavac, Poljane, Veprinac… Problem se odnosi na lošu organizaciju javnog prijevoza kojom se djeca voze jer im je ukinut kombi prijevoz. Javni prijevoz ima vozni red kojeg se zapravo ni ne drže točno pa se tako dogodi da djeca dođu, a autobus je otišao ranije jer u vremenu kad je stigao još nikog nije bilo. Tako smo već i naveli primjer dvije učenice 3 a razreda osnovne škole iz Voloskog koje su izašle ranije s nastave kako bi stigle na autobus, ali  autobus je otišao prije vremena i tako su djevojčice ostale bez prijevoza. Napominjemo da je riječ o prijevozu Autotroleja s kojim škola ima ugovor i za koji djeca imaju besplatne karte i koji je zamijenio kombi prijevoz.

Roditelji su nezadovoljni jer moraju organizirati sami prijevoz za djecu ukoliko žele da ne moraju izlaziti ranije s nastave ili da moraju čekati autobus po sat i pol vremena nakon završetka nastave. Nezadovoljstvo je i u tome što roditelje nitko na nikakav način nije obavijestio o ukidanju kombija. U razgovoru s predstavnicom 3 a razreda koja je sudjelovala na vijeću roditelja u rujnu ove godine doznajemo da riječi o ovom problemu nije bilo. Dakle ni na vijeću nije spomenuto ni ukidanje kombi prijevoza ni da će se djeca voziti s javnim prijevozom koji nema raspored vožnje usklađen s njihovom školskom satnicom.

Roditelji su pisali Gradonačelniku Opatije i vijećnicima ali ne samo da im riješenje za ovaj problem nije ponuđeno već im se apsolutno nitko nije javio ni obratio. Ravnatelj riješenje nema jer škola ima ugovor s Autotrolejem. I tako roditelji odlaze s posla, djeca propuštaju gradivo, čekaju više od sat vremena do dolaska autobusa.

Nadamo se da ova zima neće biti previše hladna i da  djeca neće morati  na hladnoći iščekivati autobus i da ni jedan roditelj neće dobiti opomenu ili otkaz zbog izlaženje s posla po dijete.

Učenika da popune kombi ima dosta, trošak nije velik  i Grad Opatija kao pravi Grad prijatelj djece bi trebao obratiti pozornost i riješiti ovaj problem.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...