Početna - IZDVOJENO - Opatijski vijećnici protiv nove policijske postaje na Tošini

Opatijski vijećnici protiv nove policijske postaje na Tošini

Opatiji u narednim godinama prijeti gubitak policijske postaje, a čini se da se situacija zaista razvija u tom smjeru uzevši u obzir odluku koju je donijela većina Gradskog vijeća Grada Opatije predvođena SDP-om i Akcijom mladih. Suzdržani su bili tek vijećnici iz redova HDZ-a.

Nakon što su nadležni iz Policijske uprave primorsko-goranske pregledali sve eventualno moguće lokacije za gradnju nove postaje donijeli su zaključak kako jedina pogodna lokacija koja ispunjava sve potrebe moderne postaje je na području Tošine, koja je prije bila namijenjena gradnji dječjeg vrtića, a koji se sad već gradi na drugoj strani Opatije.

Kao što se nagađalo proteklih dana, članovi vijećničke većine u Gradskom vijeću odbili su poduprijeti prijedlog odluke gradonačelnika Ive Dujmića da se krene s formalnom procedurom da se na Tošini omogući gradnja policijske postaje koju će u potpunosti financirati Ministarstvo unutarnjih poslova.

Iako to izričito nije rečeno na Gradskom vijeću, nezadovoljstvo nekolicine stanovnika Tošine očito je imalo i više nego dovoljno utjecaja na određene gradske vijećnike koji su poduprijeli stav da se traži druga lokacija, iako su iz MUP-a već izričito ustvrdili kako ona u Opatiji ne postoji.

Fernando Kirigin (SDP) ističe kako se traženjem nove lokacije neće ništa izgubiti te da su to dužni omogućiti građanima, dok je gradonačelnik Dujmić prozvao vijećnike da se boje donijeti odluku o gradnji, a istovremeno ne žele preuzeti odgovornost ako policijska postaja napusti Opatiju. Prilikom rasprave na sjednici Gradskog vijeća u više navrata se isticalo da struka mora reći postoji li neka druga lokacija, dok je stav MUP-a već poznat – jedini prikladni teren u Opatiji za novu postaju je na Tošini. Ostaje za vidjeti hoće li se zaista unatoč tome uspjeti pronaći druga lokacija u Opatiji ili će se vijećnici u konačnici ipak vratiti gradnji na Tošini.

Podsjetimo da Općina Matulji navodno već ima pripremljen teren koji će ponuditi za gradnju nove policijske postaje na njihovom teritoriju te da za svaki mjesec odgađanja preseljenja u neki drugi ili novi prostor MUP grofu Draskovichu plaća oko 100.000 kuna za najam trenutnog prostora u Opatiji.

Prilikom rasprave o eventualnoj gradnji policijske postaje na Tošini predsjednik Gradskog vijeća, Robert Kurelić (Akcija mladih), čak je spomenuo da treba ponovno razmotriti i druge lokacije za novu vatrogasnu postaju, za koju već postoji lokacijska i građevinska dozvola, što je naišlo na negodovanje gradonačelnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preuređenje trga i šetnice u Iki

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna za „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva je ...