Početna - IZDVOJENO - Općina Lovran dobila status prijatelja djece
prijatelj djece
web

Općina Lovran dobila status prijatelja djece

Primorsko-goranska županija od svih hrvatskih županija ima najviše gradova/općina prijatelja djece, čak 10! Ova dodjela statusa Lovranu održala se u Zagrebu u okviru Savjetovanja akcije “Gradovi i općine-prijatelji djece”, a povodom 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta i 15 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Uz Lovran status općine prijatelj djece dobila je i općina Mrkopalj.

„Donosimo Čabranima poljubac topli da im snijeg brže okopni“, akcija koju su u veljači ove godine zajedno osmislili i proveli Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade PGŽ, društva Naša djeca Opatije i Lovrana dobitnik  je povelje za Naj-akciju u 2014.godini. Radi se o akcijama koje predstavljaju projekte osmišljene, organizirane i provedene od strane djece, usmjerene na poboljšanju života djece u lokalnoj zajednici. “

Akciju Gradovi i općine prijatelji djece 1999. godine zajednički su pokrenuli Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo UNICEF-a te Saveza gradova i općina. Program akcije obuhvaća sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici te afirmira aktivnosti cjelokupne zajednice ka dobobiti djece, stvarajući sigurno i poticajno okružnje za najmlađe stanovnike zajednice.

Prihvaćena je inicijativa Primorsko-goranske županije za pokretanje statusa regija i županija prijatelja djece, a u Županiji se nadaju da će taj status najprije dobiti Gorski kotar a onda i cijela županija. Također, čestitaju na trudu i zalaganju ponajprije djeci, njihovim profesorima, roditeljima i odgojiteljima kao i načelnicima općina Lovran i Mrkopalj na zasluženom priznanju i dodjeli statusa prijatelja djece.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...