Početna - GOSPODARSTVO - Općina Lovran zaduženjem od 5 mil. kuna kreće u kupovinu 12 stanova
Foto: web

Općina Lovran zaduženjem od 5 mil. kuna kreće u kupovinu 12 stanova

Općina Lovran će kreditom od 5 milijuna kuna kupiti dvanaest stanova za zbrinjavanje osoba sa svoje liste prvenstva za davanje stanova u najam. Riječ je o dijelu projekta izgradnje stambenih zgrada u lovranskoj Omladinskoj ulici realiziranom u partnerstvu s APN-om.
U sklopu projekta izgrađeno je ukupno 16 stanova od kojih će 4 biti prodana privatnim osobama po modelu poticane stanogradnje, dok će ostalih dvanaest veličine od 55 do 92 kvadrantna metra prijeći u općinsko vlasništvo.

Prijedlog zaduženja kod Erste banke na rok od deset godina uz 3,7 posto kamata na sjednici održanoj u četvrtak navečer vijećnici su jednoglasno prihvatili, kao i odluku o sklapanju aneksa ugovora s APN-om prema kojem će kvadratni metar stanova Općina plaćati oko 730 eura, i to tako da se 5 posto ukupnog iznosa isplati do kraja ove godine, dodatnih 200 tisuća eura do kraja siječnja te preostali iznos do kraja rujna iduće godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...